Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zaterdag 10 november 2018, 18:30 uur op TV

4 november 2018 · Leestijd 2 min
Bekijk de aflevering

Michael Kulkens

‘Je jeugd opnieuw beleven, dat heb ik die dertien jaar volop gedaan.’ Met een grote glimlach haalt Michael Kulkens herinneringen op aan zijn zoon Tommy-Boy. Van een tijdmachine bouwen tot stoeien en knuffelen tot je erbij neervalt. In 2015 verongelukt Tommy-Boy. Wat maakt dat Michael vol blijdschap en dankbaarheid kan vertellen over zijn zoon?

Liesbeth en Marije Jonas

De vader van Liesbeth en Marije Jonas is een gezonde, actieve man, die altijd voor zijn dochters klaarstaat. Tot hij op een dag een herseninfarct krijgt. Zijn leven hangt aan een zijden draad. De arts oppert de mogelijkheid om hem nog te opereren. Met het risico dat hij er totaal afhankelijk uit komt. Liesbeth, Marije en hun moeder staan voor een moeilijke keus.

Henk en Stefan Tulner

‘Vertrouw, vertrouw, vertrouw.’ Dat zijn de woorden waarmee Ietje, de vrouw van Henk en de moeder van Stefan Tulner iedereen bemoedigt als ze weet, dat ze ongeneeslijk ziek is. Het beeld van de trapezewerker in ‘De springer en de vanger’ van Henri Nouwen spreekt haar erg aan. Daardoor durft ze uiteindelijk alles los te laten en haar armen uit te strekken naar Jezus, die haar op zal vangen als ze sterft.

Josje Maassen

Josje Maassen bezoekt na twintig jaar nog regelmatig het graf van haar vader. Deze plek geeft haar rust, maar soms is er ook boosheid. Boosheid omdat hij te vroeg is heengegaan en ze geen afscheid heeft kunnen nemen.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--