Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Weduwnaar minder eenzaam door zwembad in tuin

17 augustus 2017 · Leestijd 2 min

Na het overlijden van zijn vrouw vond de 94-jarige Keith het wel erg stil worden in huis. Hij bedacht een oplossing waarmee hij niet alleen zichzelf, maar de hele buurt een plezier doet…

Keith & Evelyn Davison waren meer dan 65 jaar samen toen zij op 90-jarige leeftijd overleed.

Keith & Evelyn
Keith & Evelyn.

Voor Keith (94) is het enorm wennen om zonder zijn lieve vrouw verder te moeten. Hij mist haar in alle kleine en grote dingen. En het is zo stil. Keith: “Evelyn is al die jaren het allerbelangrijkste in mijn leven geweest. Nu is ze er niet meer. Het is zo verdraaid stil in huis sinds ze er niet meer is. Het is zo eenzaam in huis. ”

“Het is zo verdraaid stil en eenzaam in huis”

Ondragelijk

Voor de gepensioneerde rechter uit Minnesota werd deze situatie ondraaglijk. Het grote verdriet en gemis bracht hem op een ongebruikelijk idee: waarom geen zwembad aanleggen in de tuin en deze openstellen voor de kinderen in de buurt? Zo gezegd zo gedaan: Keith laat een zwembad aanleggen in zijn tuin en nodigt kinderen en buren uit om te komen zwemmen en spelen.

“Het is een prettige buurt en de buren zijn allemaal vriendelijke mensen. Er zijn ook een boel kinderen, en ik dacht zo dat zij een zwembad vast ook wel leuk zouden vinden,” licht Keith toe aan de Amerikaanse verslaggever van Kare11.

Opa voor de buurt

Jessica Huebner, één van de buren, vertelt dat Keith & Evelyn altijd al als een opa en oma zijn geweest voor haar eigen vier kinderen. Zowel Keith als Evelyn vonden het geweldig om tijd met kinderen door te brengen. Het bijzondere initiatief van Keith is dan ook geheel in de geest van zijn dierbare vrouw.

De buurtkinderen vinden het geweldig en komen graag spelen in de tuin van Keith. Buurvrouw Jessica ziet nog iets moois gebeuren: “De kinderen voelen zich prettig bij Keith en praten met hem over van alles. Dit is zo waardevol en maakt het leven van Keith een stukje minder eenzaam.”

Keith Davidson zwembad3

Beeld: videostills
Bron: Kare11.com / AD.nl

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--