Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Walk of respect

31 oktober 2018 · Leestijd 2 min

Het personeel van een ziekenhuis in Texas vormt een ontroerende erehaag voor de jonge orgaandonor Matthew Spahn. Hij overleed na een ernstig verkeersongeluk.

Erehaag voor orgaandonor Matthew Spahn

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De jonge atleet Matthew Spahn (21) is vorige week overleden als gevolg van een vreselijk verkeersongeluk. Een auto reed hem eerder deze maand aan als voetganger. Later overleed hij aan de verwondingen.

Zeven levens gered

Zijn ouders waren er ondanks het verdriet trots op, toen ze erachter kwamen dat hun zoon zich ingeschreven had als orgaandonor. Broer Jonah Spahn zei dat Matthews dood betekende dat zeven levens werden gered. Volgens hem hebben de doktoren aangegeven dat Matthews lichaam uiteindelijk nog veel meer levens zal helpen.

Walk of respect

De medewerkers van het Baylor Scott & White Medical Center in Temple in Texas verzamelden zich in de ziekenhuisgangen voor een ‘Walk of Respect’. Zij vormden een erehaag toen Matthew voor de laatste keer door de lange gangen naar de operatiekamer werd gereden. Hiervan is deze emotionele video gemaakt.

Eer en steun

Om Matthew Spahn te gedenken is afgelopen zondag een 5K loop georganiseerd op de Brenham High School. Op Brenham studeerde Matthew af en rende hij op de track&cross country-team.

Ook andere ziekenhuizen kennen de Walk of respect voor orgaandonoren. Naast het eren van de donor steunen de medewerkers op deze manier ook de families tijdens zware tijden.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--