Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Verdriet om Tijn, dankbaar voor zijn dappere voorbeeld

7 juli 2017 · Leestijd 2 min

De 6-jarige Tijn werd in december 2016 een kleine held door zijn nagellakactie waarmee hij in december geld voor het goede doel ophaalde. Zelf leed Tijn aan een ernstige hersenziekte, waaraan hij vandaag is overleden.


Het overlijden van Tijn Kolsteren is vrijdagochtend bekendgemaakt via 3FM.

Bericht op 3FM
Bericht op 3FM.

Veel Nederlanders zijn een beetje gaan houden van Tijn. Terwijl hij zelf doodziek was door een ernstige hersenziekte, meldde Tijn zich in december met zijn vader bij het Glazen Huis in Breda om geld op te halen met zijn nagellakactie. Hij stal binnen de kortste keren alle harten en vrijwel heel (bekend) Nederland liep rond met gelakte nagels.

Inspirerend voorbeeld

“Tijn is een voorbeeld voor ons allemaal. Zijn verhaal heeft ons diep in het hart geraakt, toen, vandaag, voor altijd.’ reageert radiozender 3FM. “Met zijn ongekende en vertederende enthousiasme bracht hij miljoenen mensen in beweging om in actie te komen en samen een verschil te maken. Met zijn nagellak-actie gaf hij duizenden kinderen een toekomst, terwijl zijn eigen toekomst zo onzeker was.”

“Tijns nagellak-actie gaf duizenden kinderen een toekomst – terwijl zijn eigen toekomst zo onzeker was.”

Hersenstamkanker

De actie van Tijn voor Seriuous Request leverde in december 2016 al 2,5 miljoen euro op voor Serious Request. Daarna gingen Wendy van Dijk en Youp van ’t Hek verder met de nagellakactie. Juist donderdag werd duidelijk dat de nieuwe nagellakactie Lak door Tijn al een miljoen euro heeft opgeleverd voor de Stichting Semmy.

Stichting Semmy zet zich in voor onderzoek naar hersenstamkanker, zodat meer kinderen met deze ziekte geholpen kunnen worden. Tijn had zelf ook hersenstamkanker, een zeldzame ziekte die jaarlijks in Nederland vijftien tot twintig kinderen treft.

Zegen van Paus Franciscus

Paus Franciscus heeft in april van dit jaar nog een zegen uitgesproken over Tijn. Hij deed dit nadat de Nijmeegse pastoor Johan Flapper een brief stuurde over de jongen. Flapper: “Ik zag in zijn handelingen het kerstkind van Bethlehem, Jezus.”

Medeleven

Voor de overleden Tijn is een condoleanceregister aangemaakt. Op Twitter en andere sociale media reageren heel veel mensen op de dood van Tijn.

Schermafbeelding 2017-07-07 om 10.38.12

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--