Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tineke de Nooij (78) belandt in een diep dal na de dood van haar man

2 maart 2020 · Leestijd 2 min

Lang is de lijdensweg van Peter, de man van Tineke de Nooij. Als hij overlijdt, denkt ze dat het ergens een opluchting zal zijn. Maar het gaat anders.

Geen zin meer

Vrolijkheid en optimisme kleuren haar karakter, zegt ze zelf. Maar Tineke de Nooij (78) belandde in een diep dal na de dood van haar man Peter in 2018. Ze praat er openhartig over met Kefah Allush in tv-programma De Kist.

‘Ik dacht dat het een opluchting zou zijn.’

‘Tot mijn verbazing ging het een hele tijd slecht met me’, vertelt Tineke. ‘Mijn man heeft zoveel jaar in het verpleeghuis gezeten, het was een lijdensweg. Ik dacht dus dat het een opluchting zou zijn. Maar na zijn dood had ik geen zin meer om mijn bed uit te gaan. Ik had nergens zin meer in en dacht: laat maar zitten.’

(Tekst gaat verder onder de video)

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Er komt een moment

Langzaam krabbelde ze weer op, beschrijft ze. ‘Ik ben wel oud en krakkemikkig, maar ik heb fantastisch leuk werk, te gekke kinderen en hele fijne vrienden. Er komt een moment dat je dat ineens weer ziet.’

Tineke de Nooij was de eerste vrouwelijke dj van Nederland en presenteerde verschillende succesvolle radio- en tv-programma’s. Gedurende haar carrière won ze diverse belangrijke vakprijzen.

Bekijk de hele aflevering met Tineke de Nooij op NPO Start.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--