Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Aad luisterde graag naar themanummer Schindler’s list

30 april 2018 · Leestijd 2 min

In Ik mis je vertellen Martha en Marianne over hun man en vader Aad Erkelens. Zijn leven werd gekenmerkt door het componeren en het maken van muziek.

Themanummer Schindler’s list

Als muziek en Israël-liefhebber was het themanummer van de film Schlinder’s list een van de muzieknummers waar Aad graag naar luisterde. Hieronder kun je luisteren naar een uitvoering van het Nederlandse Orkest, gecomponeerd door John William.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bijzonder verhaal

Achter deze clip schuilt een bijzonder verhaal. In de clip zie je Davida Scheffers, haar droom om in met het Nederlandse Orkest mee te spelen is uitgekomen. Davida lijdt aan een pijnlijke spierziekte. Ze dacht dat ze met deze aandoening nooit meer in een professioneel orkest zou kunnen spelen. Halverwege de clip zie je een jonge blonde vrouw: dat is haar 18-jarige dochter.

Over Schlinder’s List

De film Schindler’s List is een Amerikaanse speelfilm en gebaseerd op de rol die de Duitse zakenman Oskar Schindler speelde in de Tweede Wereldoorlog. Deze man redden het leven van 1100 Joden door ze op een lijst te zetten van werknemers in zijn emailfabriek. Hij dit in eerste instantie om zij goedkope krachten waren, later kreeg hij door hoe onmenselijk Joden werden behandeld in bezette gebieden. Door de Joden aan te nemen in zijn fabriek werden zij beschermd.

De film is bijna volledig zwart-wit opgenomen, maar met alleen een scène in kleur aan het begin en aan het eind en een aantal rode kleurdetails in het midden van de film.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--