Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tattoo | 'We hadden nooit verwacht dat het zo snel zou gaan'

23 mei 2022 · Leestijd 2 min

In deze rubriek vertellen mensen over hun herinneringstattoo aan een overleden dierbare. Deze keer deelt Erika het verhaal achter de afbeelding schuin boven haar hart, die zij plaatste als een herinnering aan haar man.

“Ik had een wit eendje met rode hartjes en Won een geel fluorescerend eendje. Als ik op reis ging, nam ik zijn eendje mee en zette ik die naast mijn bed. Hij had mijn witte eendje met hartjes. Iedere avond gaven we daar een kusje op, als een soort ritueel, dan waren we toch een beetje bij elkaar.” 

Wedding ducks

Erika en Won zijn beiden geadopteerd uit Korea. “In Korea zijn wedding ducks onderdeel van de traditionele ceremonie. Wij gaven dit tijdens onze trouwdag als bedankjes aan onze gasten. Deze mandarijneenden staan voor trouw en blijven altijd bij elkaar. Wij vonden dat een mooie symboliek.” 

Afscheid

In mei 2019 krijgt Won de diagnose maagkanker. Genezing is geen optie meer. “Maar we hadden nooit verwacht dat het zo snel zou gaan.” Zeven weken later krijgt Won namelijk een maagbloeding, waarna hij overlijdt. “We hebben gelukkig nog afscheid van hem kunnen nemen.”

Tattoo

Erika komt er na het overlijden van Won achter dat ze zijn badeendje kwijt is. “Won was er niet meer, maar ik wilde hem zo dicht mogelijk bij mij hebben.” Dus vindt Erika een tatoeage van een eendje een mooi idee. “Dit heeft zoveel betekenissen voor ons gehad. Hij zit op een plek waar ik hem niet altijd kan zien, namelijk schuin boven mijn hart. Ik kan hem wel omarmen of mijn hand erop leggen, dan voelt hij dichtbij.” 

Erika Blikman
Volg jij Ik mis je al op Instagram?

#ikmisje

Volg jij Ik mis je al op Instagram?

Geschreven door

Elisjèva

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--