Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tattoo | 'Alsof we het einde voelden aankomen'

26 april 2022 · Leestijd 2 min

In deze rubriek vertellen mensen over hun herinneringstattoo aan een overleden dierbare. Deze keer deelt Natasja het verhaal achter de afbeelding op haar arm, die zij plaatste ter nagedachtenis van haar 27 jaar oudere beste vriendin Talitha.

Als Natasja’s vriendin Talitha zich al langere tijd niet lekker voelt, belandt ze na verschillende kuren en medicatie in het ziekenhuis. Na een scan volgt afschuwelijk nieuws: Talitha heeft longkanker. “Twee dagen later zouden ze onderzoeken of het was uitgezaaid,” zegt Natasja. “Maar die dag heeft ze niet gehaald.” 

De avond voor Talitha overlijdt, is Natasja bij haar op de longafdeling. “‘Natas, zorg ervoor dat we nog even een sigaretje kunnen doen samen,’ zei ze tegen me.” Natasja kan die avond maar moeilijk afscheid nemen van haar vriendin. ‘Nog even een kus, nog even een knuffel,’ zeiden we tegen elkaar. Alsof we het einde voelden aankomen.”

“Haar overlijden was heel heftig, maar er ging een knop om. Ze heeft twee kinderen, die wilde ik niet laten zitten met het regelen van haar begrafenis.” Want, had Natasja beloofd: Ik ben er voor de jongens als het nodig is.

Het gemis is groot. Want ondanks de vriendinnen 27 jaar scheelden, stonden ze op dezelfde manier in het leven. Ze leken elkaar zelfs perfect aan te voelen. Natasja: “Soms dacht ik: ‘Dit moet ik tegen Talitha zeggen.’ Dan belde ze mij later op en vroeg ze: ‘Wilde je wat vertellen?’” 

Twee jaar na het overlijden besluit Natasja een tattoo te zetten. Twee kusjes, waar ze haar berichtjes altijd mee afsloot. “Een wit veertje en een engelenvleugel, omdat zij nu één van mijn engelen is. En 21 in Romeinse cijfers.” Dit getal kwam namelijk steeds voorbij in hun leven. “Als we ergens afrekenden was het 21 euro, of het was het huisnummer van waar we moesten zijn. Door deze tattoo neem ik haar toch nog elke dag mee in het verdere avontuur van het leven.” 

Natasja Eversen
Volg jij Ik mis je al op Instagram?

#ikmisje

Volg jij Ik mis je al op Instagram?
Tattoo | 'Zeg me dat ik hem niet hoef te begraven!' riep ze

Lees ook over:

Tattoo | 'Zeg me dat ik hem niet hoef te begraven!' riep ze
Tattoo | 'Wat waren we trots op ons kindje'

Lees ook over:

Tattoo | 'Wat waren we trots op ons kindje'

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--