Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Blog Bertine | Sinterklaas

21 november 2018 · Leestijd 3 min

Bertine denkt terug aan de laatste keer dat ze Sinterklaas vierde met Daan. Kan ze nog van dit feest genieten nu haar lieve zoon er niet meer is?

Daans feestje

De tijd gaat verder, inmiddels is het alweer december. De klok is verzet en de donkere avonden zijn er weer volop. De donkere dagen en al die regen maken het vaak moeilijker de dag door te komen. December: de maand waar ik best tegenop zie. Vandaag sinterklaas, Daans feestje. De laatste keer dat ik de sint ‘live’ zag was in juli 2016 samen met Daan. Het was een mooie dag met alleen maar leuke dingen, speciaal voor Daan: een opkikkerdag. Achteraf echt zijn afscheidsfeestje want een paar dagen later overleed Daan. We wisten dat Daan niet meer beter werd, maar zijn overlijden kwam sneller dan verwacht.

Zo ziek

Mijn lieve Daan was die vrijdag, 15 juli 2016, al zo ontzettend ziek. Zijn mooie haartjes waren weg, een kaal dik koppie had hij. Daan die ook niet meer praten kon, terwijl juist zijn praatjes altijd zo leuk en gezellig waren. Wat moest hij allemaal doorstaan en toch genoot hij van zijn opkikkerdag. Hij bleef genieten van het leven en de tijd die hij nog had. Hoe bijzonder dat hij dat kon. Mijn lieve ventje zo dapper en vooral zo sterk!

‘Als hij maar iemand blij kon maken, dan was Daan ook blij’

Deze dag werd afgesloten met Daan als sinterklaas die de kadootjes aan de kinderen weg mocht geven. En wat deed hij dat graag! Het liefst gaf hij altijd alles weg. Als hij maar iemand blij kon maken, dan was Daan ook blij. Dat was iets wat hij zo graag deed. Hij gaf echt om een ander. Iets waar veel mensen nog van kunnen leren!

Geen Sinterklaas

Ik ben blij dat mijn jongste zoon Thijn al 9 jaar is en dat ik dit jaar niet me zo hoef uit te sloven voor Sinterklaas. Hij weet inmiddels dat de sint ‘nep’ is, al verheugt hij zich natuurlijk wel op kadootjes! Isa ook, en ze hebben beiden al hun verlanglijstje ingeleverd.

Nu moet ik de stap nog wel gaan nemen om de kadootjes te kopen. En daar zie ik best tegenop! Het gaat nu al door mijn gedachten heen wat Daan zou willen hebben en als ik straks in de winkel sta weet ik zeker dat ik van alles voor hem zie. Dat de tranen weer zullen komen.

De glans lijkt echt van mijn leven af te zijn. Hoe kan ik nu van deze tijd genieten zonder een compleet gezin, zonder één van mijn kinderen? De tijd gaat dat ook niet veranderen. Mijn oudste kind waar ik het leven aan doorgaf, is er niet meer. Hoe kun je dan nog vol genieten? Maar ik zal mezelf er doorheen slaan. Deze tijd moet ik sterk zijn!

Geschreven door

Bertine van de Poll

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--