Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sacha de Boer: ‘Door het overlijden van mijn moeder werd 55 een beladen leeftijd’

8 september 2021 · Leestijd 2 min

De moeder van fotograaf en voormalig journaalpresentator Sacha de Boer overleed op 55-jarige leeftijd. Haar overlijden, als gevolg van een hartaanval, kwam plotseling. Sacha spreekt in ‘De Kist’ met Kefah Allush over hoe ze haar moeder terugzag in een droom.

De abrupte dood van haar moeder maakte Sacha ervan bewust hoe belangrijk het is om in het nu te leven. Mede daardoor besloot ze haar baan als presentator bij de NOS op te zeggen en te kiezen voor de fotografie. In de periode na haar moeders overlijden vroeg ze zich af hoe haar moeder haar eigen dood had ervaren.

‘Overlijden op je 55e is toch veel te vroeg?’

Ze kreeg de kans om die vraag te stellen toen ze haar moeder terugzag in een droom. ‘Ik vraag me wel vaker af als iemand dood is gegaan: “Was het oké?”. In het geval van mijn moeder kon ik het ineens in mijn dromen vragen. Mijn moeder zei: “Ja, het was mijn tijd”. Dat vond ik heel raar, want overlijden op je 55e is toch veel te vroeg? Ik ben zelf nu 54, en dat 55 hangt toch wel een beetje als een zwaard van Damocles boven mijn hoofd.’

Bekijk hier de aflevering De Kist met Sacha de Boer.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--