Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sabine (15) zag haar laatste wens in vervulling gaan

9 mei 2017 · Leestijd 2 min

Sabine Wortelboer uit Den Haag is maandag overleden, na een zwarte strijd tegen kanker. Sinds april weet ze dat de behandelingen die nog in gang waren, niet aansloegen. Ze besloot een oproep te doen om haar laatste wens in vervulling te laten gaan: zo veel mogelijk kaartjes krijgen.

‘Het gaat niet meer lukken’

De afgelopen tijd is de naam Sabine Wortelboer veel in de media geweest. Dit jonge meisje uit Den Haag werd op 14 jarige leeftijd geconfronteerd met een agressieve hersenstamstumor. Vorig jaar ging Sabine, dankzij een crowdfunding actie, nog naar de Verenigde Staten voor een behandeling. Haar broer Sol, acteur en presentator, gaf er ook bekendheid aan. Maar eind april bleek dat de behandelingen niet aansloegen. Ze besloot te stoppen met alle medicatie. ‘De MRI was duidelijk. De uitslag is heel slecht. Het gaat niet meet lukken‘, schreef ze op Facebook.

Wens

Kaartjes. Beeld: No Guts No Glory

Sabine’s laatste wens was om zoveel mogelijk kaarten te krijgen. Daar werd massaal gehoor aan gegeven, zowel in Nederland als daarbuiten. Tienduizenden kaarten werden er aan haar huisadres in Hulst bezorgd, waar ze recent naartoe verhuisd was en woonde met haar ouders. Maandagochtend overleed Sabine in het bijzijn van haar familie.

Lees hier het hele artikel van Omroep West.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--