Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Oproep | Aan wie schrijf jij een brief?

29 augustus 2019 · Leestijd 3 min

Voor onze rubriek ‘Brief aan…’ zijn we op zoek naar mooie brieven aan mensen die gemist worden. Bijvoorbeeld een brief aan je overleden kindje dat je zo mist, aan je opa aan wie je dierbare herinneringen bewaart of aan je partner die er plotseling niet meer is.

Het schrijven van een brief is al eeuwenlang een manier om woorden te geven aan wat je voelt. Of het nu gaat om een liefdesbrief voor je partner, een brief met herinneringen aan je oma, of lieve woorden voor die ene speciale vriend; een mooie brief is een aandenken voor altijd.

Een troostend ritueel

Maar wat als die ene dierbare er niet meer is? Wat als je nog zoveel mooie woorden te zeggen hebt, maar ze gevangen zitten in je hoofd? Dan kan het schrijven van een brief een waardevol en troostend ritueel zijn. Een manier om je gedachten en gevoelens onder woorden te brengen. Een middel om emoties er te laten zijn.

Mijn brief aan jou

Voor de website van Ik mis je zijn we op zoek naar openhartige, emotionele of ontwapenende brieven aan iemand die gemist wordt. Wil je nog eenmaal een mooie liefdesbrief schrijven aan je overleden partner? Anekdotes en herinneringen delen over die leuke collega? Aan je te vroeg gestorven kindje vertellen welke toekomstdromen je voor hem of haar had? Deel jouw woorden in de vorm van een brief, en wie weet plaatsen wij deze op onze website en op Facebookpagina.

Hoe werkt het?

  • De lengte van de brief is tussen de 300 en 500 woorden;
  • De redactie beoordeelt de inzendingen en selecteert wat we online kunnen plaatsen;
  • Je ontvangt bericht van ons als we besluiten jouw brief te delen;
  • De redactie zal de brief -indien nodig- redigeren.

Je kan je brief mailen naar ikmisje@eo.nl onder vermelding van ‘Brief aan…’

Jouw brief, jouw moment

We nodigen je uit om van het schrijven van de brief een waardevol moment te maken. Een ritueel om te woorden te geven aan je verdriet en aan alle mooie herinneringen die je hebt aan degene die jij mist. Neem de tijd om je gedachten en gevoelens er te laten zijn. Alles is goed. En uiteraard kun je zelf beslissen de brief wel of niet met ons te delen. Want stilstaan bij je gevoelens en het schrijven van een mooie brief is sowieso van waarde.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--