Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ria over bestuurder die haar zoontje aanreed: ‘ook voor hem is het heel erg’

20 mei 2018 · Leestijd 2 min

Als Richard 6 jaar oud is, wil hij voor het eten nog een rondje fietsen. Dan wordt hij geschept door een auto en overleeft het ongeluk niet. Pas na jaren beseft zijn moeder, Ria van Rijswijk, hoe groot de impact voor de bestuurder is.

Besef

Ria van Rijswijk
Ria van Rijswijk.

Ria vertelt: “Toen een goede vriend van ons een jongetje onder de auto kreeg, beseften we pas hoe erg het voor ‘onze’ bestuurder moet zijn geweest. We hadden daar nooit zo bij stilgestaan. De chauffeur woont in hetzelfde dorp als wij, we spraken elkaar wel, maar nooit over het ongeluk.”

Praten

Dat verandert als Ria hem tegenkomt in een loop voor de kankerbestrijding. Tijdens die loop komt de chauffeur naar Ria toe. “Hij omhelsde mij, en we huilden samen. Hij zei: ‘we gaan een keer praten met elkaar’. Dat moet nog gebeuren, maar ik ben er van overtuigd dat we dat gaan doen.”

Bekijk hieronder het fragment waarin Ria vertelt over het contact met degene die het ongeluk met haar zoontje Richard heeft veroorzaakt.

  • Ria is te zien in een aflevering van Ik mis je waarin zij vertelt wat het grote gemis van Richard met haar gedaan heeft.
  • In de documentaire In een klap gaat Frans Bromet met veroorzakers van verkeersongelukken terug naar de plek waar hun leven voorgoed veranderde.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--