Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuwtje | Boek over TROOST in de maak

4 juli 2018 · Leestijd 2 min

“We horen vaak dat de verhalen in het tv-programma Ik mis je troost geven. Ik dacht: dan moest er ook een boek over komen!” aldus Ik mis je-presentatrice Hella. Zo gezegd, zo gedaan:

Hoe ‘werkt’ troost? Waar vinden mensen die een dierbare moeten missen steun en waar níet? Hoe kun je verdriet (leren) delen? Over deze vragen en nog meer is Hella van der Wijst op dit moment volop aan het schrijven. De uitkomst is te lezen in het nieuwe boek TROOST. Het boek verschijnt pas begin 2019, maar is nu al als kleine preview te bekijken.

Verdriet delen

Schermafbeelding 2018-07-03 om 15.44.08

Samen met Arjan Lock, de andere presentator van Ik mis je, heeft Hella al drie jaar wekelijks gesprekken met nabestaanden bij het graf van een geliefde. Dit levert een uniek inzicht in hoe mensen in Nederland rouwen en het gemis doorleven en is daarom de basis voor het boek.

Daarnaast zal Hella ook schrijven over haar eigen ervaringen met verdriet en troost in het boek.

Hella: “Ik ontdekt dat de eenvoud en kracht van misschien wel de oudste en meest doeltreffende vorm van troost: je verdriet delen. Net als de site van Ik mis je laten ook de levensverhalen van gewone mensen zien dat rouw geen ziekte is, maar bij het leven hoort.

Meer boekentips

Ben jij een lezer? Bekijk dan ook onderstaande artikelen met daarin tips voor boeken die over rouw en rouwverwerking gaan:

Schermafbeelding 2018-07-04 om 11.20.27

Op zoek naar een boek over rouw en rouwverwerking? Je komt vaak terecht in een wirwar aan opties. Ik mis je probeert met regelmaat tips te geven. Bijvoorbeeld door dit lijstje van boeken, geschreven door schrijvers die zelf iemand verloren.

Schermafbeelding 2018-07-04 om 11.20.42

Hoe bespreek je de dood met je tiener? En hoe gaat een kind van vijf om met verlies van zijn vader of moeder? Lees hier 5 tips voor boeken die gaan over rouwverwerking bij kinderen en tieners, maar ook over het verlies van een kind en een broer of zus. Boeken over verlies en rouw, maar met een hoopvolle boodschap.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--