Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wat meedoen aan Ik mis je betekende voor Esther Terlouw

23 oktober 2017 · Leestijd 2 min

Hoe is het om mee te doen aan het tv-programma Ik mis je? Esther Terlouw vertelt hoe de opnames haar hebben geholpen in haar rouwproces.

Esther’s ervaring met Ik mis je

Meedoen aan het tv-programma ‘Ik mis je’: hoe is dat? Hieronder lees je de ervaring van gast Esther Terlouw. Van tevoren was meedoen niet zo vanzelfsprekend voor Esther. Ze vond het erg spannend. Nu het allemaal achter de rug is, ziet ze dat het haar ook iets gebracht heeft.

Kwetsbaar opstellen

Esther: ‘Ik heb veel getwijfeld, maar wat ben ik nu blij dat ik toch meegedaan heb. Het heeft me veel gebracht. Het is echt goed geweest voor mijn rouwproces. Ik vond het best wel moeilijk om me kwetsbaar op te stellen. Ik kon niet altijd goed woorden geven aan mijn verdriet, behalve dan op papier in dichtvorm. Erover praten deed ik wel, maar ik zei ook al snel dat het wel goed ging, terwijl dit niet altijd zo was. En dan nu op tv, voor heel Nederland… mijn verhaal doen is toch wel heel kwetsbaar! Maar het was zo’n fijn gesprek, hele lieve mensen, enorm respectvol. Voor mij is het uiteindelijk een goede manier om mijn verhaal kwijt te kunnen en mijn moeder een eervolle herinnering te geven, want dat verdient ze!‘ 

Actief rouwen

Esther: ‘Door mee te doen aan de opnames ben je er ook bewust en onbewust heel veel mee bezig en daardoor echt actief aan het rouwen. Je denkt erover na, wat is er te vertellen? Eigenlijk doorliep ik het hele ziekteproces en het sterven van mijn moeder nog een keer en dat is echt heel goed geweest voor het verwerkingsproces. Het is heftig, het is emotioneel en verdrietig, maar ook heel mooi en waardevol om te doen.’

Meedoen?

Zou je ook mee willen doen aan een opname van Ik mis je? Je kunt, helemaal vrijblijvend, een mailtje sturen naar ikmisjetv@eo.nl.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--