Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Marleen Stelling nieuwe presentator ‘Ik mis je’

26 februari 2020 · Leestijd 2 min

Marleen Stelling is de nieuwe EO-presentator van ‘Ik mis je’. Samen met presentator Arjan Lock gaat zij op verschillende begraafplaatsen in Nederland in gesprek met mensen die iemand hebben verloren.

Marleen presenteert de tv-programma’s ‘Zie je Zondag’, ‘Café Lazarus’ en ‘De Nachtzoen’. Op zondag 8 maart is Marleen voor eerst te zien als presentator van ‘Ik mis je’, waar ze met verschillende mensen in gesprek gaat over leven en dood. Marleen volgt Minella van Bergeijk op die directeur van Tear geworden is.

Voor Marleen zitten inmiddels de eerste opnames erop. Dat zoveel mensen zulke intieme verhalen over de dood willen vertellen, vindt ze bijzonder: “Wat kunnen we van elkaar houden! Dat denk ik vaak als ik gesprekken voer op de begraafplaats. Door verdriet en dood heen is de liefde nog zo voelbaar. Ik sta steeds weer versteld van de veerkracht van de mensen die ik spreek. Het lukt hen om ook met verdriet en gemis een leven te leiden en te vertellen over degene die hen is ontvallen. Dat vind ik zo bijzonder.”

Interviewen op de begraafplaats

mokken

Voor Marleen voelt het natuurlijk om de échte gesprekken te hebben. In haar andere programma’s gaat het ook snel naar de kern van het leven. Marleen: “In alle programma’s waar ik aan meewerk, klinken de grote vragen van het leven door. Wie ben ik? Bij wie hoor ik? Waarom zijn we hier? Met die vragen loop ik zelf ook voortdurend rond. Ik geniet van de uitdaging om programma’s te maken met die thematiek.”

Over Marleen

Marleen Stelling is theologe en heeft een master in Journalistiek en Nieuwe Media. Vanaf 2013 werkt Marleen bij de Evangelische Omroep. Daar werkte ze onder andere als redacteur voor ‘Bakkie Troost’, de voorloper van ‘Ik mis je’. Sinds september 2016 is Marleen op televisie te zien als presentator van ‘Het Vermoeden’.

Ook op radio blijft Marleen te beluisteren in het NPO Radio 5-programma ‘Nog even zondag’. Marleen is co-presentator van de ‘Nationale Bijbelquiz’ 2017 en 2018 en presenteert ‘Café Lazarus’, ‘De Nachtzoen’ en ‘Zie je Zondag’.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--