Ga naar submenu Ga naar zoekveld

6 bijzondere manieren om je overleden dierbare te herdenken

12 april 2018 · Leestijd 2 min

Wanneer je een dierbare moet missen, wil je de herinnering aan diegene graag levend houden. Lees hier zes bijzondere manieren om jouw geliefde te herdenken.

Foto’s, een schilderij of een mooi sieraad. Wat zou jij kiezen?

    Smartlap

Credit: Kssmartlap.nl

Wat doe je met de kleding van je overleden dierbare? Weggooien? Weggeven? Of er een ‘smartlap’ van maken: een kussen of deken gemaakt van verschillende kledingstukken van de overledene. Waar je op kan liggen of wat je om je heen kan slaan. Een tastbare herinnering om heel dicht bij je te houden.

Schilderij met asverwerking

Een schilderij waarop de kunstenaar jouw mooiste herinneringen die je aan je overleden dierbare koestert afbeeldt. Op verschillende plekken in het schilderij wordt as verwerkt, waardoor er bijzonder reliëf ontstaat. Een uniek ritueel, waarmee de liefdevolle beelden blijven bestaan.

Herinneringsboom

Credit: Onceuponatree.nl

In de herinneringsboom is plaats voor foto’s van speciale momenten of bijzondere uitspraken van de persoon die wordt gemist. Het idee achter de boom is dat alle herinneringen levend blijven en verder mogen groeien in de boom.

Uitvaartfotografie

Steeds vaker leggen nabestaanden de uitvaart van hun dierbare vast op film of in foto’s. Omdat de dag van de begrafenis of crematie vaak zo overweldigend is, kan het fijn zijn om deze op een rustig moment te bekijken en herbeleven.

Levensverhaal in woord, beeld of geluid

Niet alleen de uitvaart kan in beeld vastgelegd worden, maar ook het levensverhaal van de overledene. Geschreven tekst, geluidsfragmenten, anekdotes van nabestaanden of videobeeld vormen een uniek portret van degene die er niet meer is.

Sieraad met vingerafdruk

Credit: Jewel Concepts

Een ketting, ring of armband met daarin de vingerafdruk van degene die je moet missen. Een mooie manier om iemand heel dichtbij je te dragen.

Op www.1001lichtjes.nl staan nog meer ideeën om degene die jij mist op een bijzondere manier te herdenken.

 

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--