Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lied voor jou – Yann Tiersen voor mijn zoon Martin

11 januari 2018 · Leestijd 3 min

Welk lied brengt bij jou herinneringen naar boven over de dierbare die je mist? In deze rubriek delen Ik Mis Je-lezers hun verhaal bij een bijzonder lied. Deze keer deelt Esther haar verhaal bij een zeer ontroerend muziekstuk van Yann Tiersen. Ze deelt het lied voor haar overleden zoon Martin.

Lied dat raakt

Esther en Lourens missen hun zoon Martin. In een mail aan Ik mis je deelt Esther hun verhaal en dat ene lied dat hun speciaal raakt. Lees hieronder haar openhartige woorden en beluister daarna het prachtige muziekstuk.

Esther: ‘Ik wil graag mijn verhaal vertellen over onze zoon Martin. In januari 2015 kreeg hij de diagnose kanker. Een donderslag bij heldere hemel. Zijn diagnose was zeker niet rooskleurig, maar met 10 % kans op genezing gingen we ervoor. Na vele behandelingen, operaties en chemokuren kwam op 10 juni 2015 toch het verschrikkelijke nieuws. De tumor was opnieuw gegroeid. Dit betekende dat Martin zou gaan sterven. Er was geen kans meer op genezing.

Geen behandeling meer

De arts vertelde dat het mogelijk was om behandelingen te ondergaan (chemo, bestraling, medicijnen) om zijn leven te rekken. Ook al gaf dit geen garantie. Martin was hier heel duidelijk in. Hij zei direct dat hij geen enkele behandeling meer wilde. Wij stonden, met pijn in ons hart, vierkant achter zijn beslissing.

Onwijs mooi pianonummer

Tijdens zijn ziekte liet hij mij een pianonummer horen dat hij zo onwijs mooi vond. Ik heb meteen de naam van de muzikant opgeschreven. Met in mijn achterhoofd de gedachte dat we dat nummer willen laten horen voor als de tijd zou zijn gekomen dat we Martin moesten begraven.

Yann Tiersen

Het nummer is ‘Comptine d`un autre ete – l`apres midi’ van Yann Tiersen. Er zijn veel liederen die ons raken na het overlijden van Martin, maar dit nummer voelt zó speciaal. Juist omdat we weten dat Martin dit zo’n mooi nummer vond. Hij heeft dit lied voor het eerst gehoord bij een reclamespotje op tv. Hij vond het zo mooi dat hij heeft opgezocht welk nummer het was en van wie. Hij heeft zelfs geprobeerd om dit muziekstuk na te spelen.

Uitvaart

Hij zei: ‘Mam, moet je dit eens luisteren. Ik vind dit zo’n mooi pianostuk.’ Juist omdat hij aangaf dat hij het zo mooi vond, heb ik na het beluisteren meteen de naam en het nummer opgeschreven zodat we het konden laten horen op z’n uitvaart.

Gemis en verdriet

Op 7 september 2015 is Martin overleden. Het gemis en het verdriet om hem is enorm groot. Telkens als we dit nummer horen, voelt Martin heel dichtbij. Dit nummer raakt ons enorm, omdat híj het zo mooi vond en het zelf ook graag wilde spelen. Wij stellen ons voor dat hij het nummer nu in de hemel aan het spelen is.’

Yann Tiersen – Comptine d`un autre ete – l`apres midi

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Aanmelden ‘Lied voor jou’

Wil jij vertellen over een lied of song waar je een bijzondere herinnering bij hebt? Mogen we een foto van jou – eventueel samen met je dierbare die je mist – hierbij plaatsen?

Stuur dan een berichtje naar ikmisje@eo.nl met daarin het lied, een korte toelichting en zo mogelijk al foto’s. In overleg met jou zullen we dan het artikel schrijven.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--