Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Fragment: Ingrid heeft een handgeschreven brief van haar moeder

26 juli 2020 · Leestijd 2 min

Op 25-jarige leeftijd verliest Ingrid Bakker haar moeder aan de gevolgen van borstkanker. Hoewel ze graag een video had gehad waarin ze haar moeders stem nog eens kon horen, is ze blij met de handgeschreven brief die ze heeft. In dit extra fragment leest Ingrid voor uit deze brief.

De band tussen Ingrid en haar moeder was erg hecht: ‘Ze was mijn moeder, maar ze was eigenlijk ook mijn vriendin.’ Na haar moeders overlijden in 1990 is het gemis bij Ingrid nog dagelijks aanwezig.

Ingrid is nu rond de leeftijd die haar moeder had toen ze ziek werd. Haar leeftijd heeft invloed op de manier waarop ze in het leven staat: ‘Ik zuig het leven op als een spons. Ik wil alles eruit halen en kijk niet ver naar de toekomst.’

Brief

De brief van haar moeder leest Ingrid nog steeds wel eens. ‘Ik had graag haar stem hier willen hebben, want daarvan weet ik echt niet meer hoe die is’ vertelt Ingrid. De handgeschreven brief, die Ingrid kreeg tijdens een logeerpartij, is voor haar een ‘stukje nostalgie’.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

In de uitzending vertelt Ingrid meer over hoe ze op 25-jarige leeftijd haar moeder verliest. Bekijk hier de uitzending terug.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--