Ga naar submenu Ga naar zoekveld

TV | 'Al word ik 100, ik wil nooit meer een andere vrouw'

Zaterdag 9 april 2022 om 18:50 uur op NPO2

9 april 2021 · Leestijd 2 min

In Ik mis je op zaterdag 9 april 2022 spreken Arjan en Marleen met Piet, Gerrie en Marit over rouw, troost en liefde voor wie ze missen.

Kijken

Piet van Hemer

“Al word ik 100, ik wil nooit meer een andere vrouw,” vertelt Piet van Hemert. Zijn vrouw Ria is in 2013 overleden. Piet bezoekt haar graf nog meerdere keren per week. Op zijn schouderblad heeft hij haar foto laten tatoeëren. Die tattoo is inmiddels wel wat verbleekt doordat hij veel in de zon heeft gewerkt. Piet: “Het verdriet slijt ook met de tijd, maar het gemis blijft.” 

Gerrie Bakx 

“Mijn man Albert en ik zijn vier jaar samen geweest,” vertelt Gerrie Bakx. Voor hen hoeft het leven niet groots en meeslepend te zijn. Het bestaat uit lief zijn voor elkaar, met elkaar praten en voor elkaar zorgen. Ook als Albert na drie jaar een bacterie in zijn lichaam krijgt en ernstig ziek wordt, blijken die kleine dingen het belangrijkst te zijn. Gerrie: “Door hem weet ik wat ‘houden van’ is.” 

Marit Post 

“Als we nog maar een stap binnen waren, vroeg mijn overgroot-oma al: ‘Willen jullie koffie? Willen jullie wat lekkers? Mijn oma was van de gezelligheid en opa hield van zingen,’” vertelt de 10-jarige Marit Post uit Urk. Onderweg naar haar paarden gaat ze even langs bij het graf van haar overgrootouders. Dat doet ze wel vaker. “Dan lees ik de tekst op de steen nog een keer. Of ik geef de plantjes water. En ik bid ook voor ze in mijn hoofd dat ze het fijn mogen hebben.” 

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--