Ga naar submenu Ga naar zoekveld

TV | Hermien maakt de bucketlist van haar overleden dochter af

Zaterdag 26 februari om 18:50 uur / herhaling zondag 10 februari om 08:55

24 februari 2022 · Leestijd 2 min

In Ik mis je op zondag 10 april 2022 spreken Arjan en Marleen met Hermien en Daan over rouw, troost en liefde voor wie ze missen.

Kijk nu

Hermien Hinneman  

‘Iris hield zó van het leven, dat ze niet zou willen dat wij zouden stoppen met alles,’ vertelt Hermien Hinneman met tranen in haar ogen. Haar dochter Iris (19) is samen met vrienden op weg naar een festival als hun auto uit de bocht vliegt. Zij is op slag dood. Tussen haar spullen vindt Hermien een bucketlist. Daarop is helft van de activiteiten al afgevinkt. Maar er staan nog veel dingen open, zoals skydiven, de zon zien opkomen en een tattoo zetten. Hermien: ‘Ik besloot: als zij dit niet meer kan doen, dan doe ik het voor haar. Dan leeft ze toch een beetje voort.’  

Daan van Driel 

Daan van Driel kan het graf van zijn ouders niet zo gauw vinden op de enorm grote begraafplaats waar presentator Marleen Stelling hem treft. Hij is daar een paar jaar niet geweest. Zijn moeder is in 1982 overleden en zijn vader in 1992. ‘Mijn vader was beeldend kunstenaar en een gelovige man. Hij vond geborgenheid bij God,’ vertelt Daan. Op de vraag of hij zelf ook die geborgenheid bij God vindt, komt het gesprek ineens op een ander groot verlies in Daans leven: dat van zijn geadopteerde dochter.  

Dit is een herhaling van zaterdag 26 februari 2022

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--