Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Twee weken nadat mijn moeder verongelukte overleed mijn vader' | TV 15, 16, 17 december 2023

15 december 2023 · Leestijd 3 min

Ook dit weekend zijn bij 'Ik mis je' weer ontroerende verhalen te zien over verlies, rouw, en verder leven, zoals dat van Janneke, die binnen korte tijd allebei haar ouders verloor. Janneke: “Hun auto raakte van de weg toen mijn vader een acute hartritmestoornis kreeg.” Lees hier meer over de uitzendingen van het weekend van 15, 16 en 17 december 2023.

Vrijdag 15 december 16:32 op NPO1

Kijken

Liesbeth de Jong

Liesbeths zoon is kerngezond als hij op 17-jarige leeftijd plotseling overlijdt. Het verlies verwerkt Liesbeth heel bewust en op verschillende manieren. Zo maakt ze een bijzonder grafmonument, dat haar veel troost biedt. 

Geert Tuin

Iedere week wandelt Geert twintig kilometer naar het graf van zijn zoon Jesse, die maar 2,5 jaar oud werd. Inmiddels is het tien jaar geleden dat Jesse overleed, maar de nacht dat het gebeurde, voelt als de dag van gisteren. Geert heeft van Jesses graf een plek gemaakt waar hij graag komt en zich ‘thuis voelt’. 

Natasja Gavrilova

Voor de liefde emigreerde Natasja van Rusland naar Nederland. “Mijn man was heel wijs, actief, liefdevol en zat vol ideeën”. Als hij ziek wordt blijft hij optimistisch, maar dan komt toch het moment van afscheid. “We waren één, nu ben ik incompleet.” Natasja put troost uit de gedachte dat ze haar grote liefde na dit leven weer ziet. 

Zaterdag 16 december 18:26 op NPO2

Herhaling 

Kijken

Heidi Welten Helmich

Heidi was heel close met haar vader. Ze omschrijft hem als een echte familieman; iemand die voor iedereen klaarstond en naar iedereen luisterde. Heidi’s vader heeft helaas ook last van hevige paniekaanvallen. Op een dag krijgt Heidi het telefoontje waar ze zo voor vreesde. Ondanks het verdriet en het grote gemis overheerst het gevoel van dankbaar dat hij haar vader was. 

Mevrouw Westerhout

Op jonge leeftijd leerde Mevrouw Westerhout haar man kennen. Ze kregen een groot gezin en werkten nauw met elkaar samen op de markt waar ze van alles verkochten. Mevrouw Westerhout mist haar man intens. Met haar scootmobiel rijdt ze regelmatig naar zijn graf. 

Zondag 17 december 9:02 op NPO2

Kijken

Wendy Verschuren

De gezellige logeerpartijen die ze als kind bij haar opa en oma beleefde, het wekelijks op visite gaan; Wendy denkt met veel plezier terug aan haar grootvader en -moeder. Regelmatig bezoekt ze hun graf om herinneringen op te halen. Haar opa en oma waren zeer gelovig en brachten dat ook over op hun kleinkinderen, ook dat koestert Wendy. 

Janneke Drost

Op weg naar huis krijgt Janneke’s vader last van een acute hartritmestoornis waardoor de auto van Jannekes ouders van de weg af raakt. Door de klap komt Jannekes moeder om het leven. Twee weken later overlijdt haar vader. Het is nog altijd erg onwerkelijk voor Janneke dat ze binnen korte tijd afscheid moest nemen van haar beide ouders. “De film blijft op mijn netvlies staan.” Hoewel het verlies groot is, overheerst de dankbaarheid om de liefdevolle opvoeding die ze haar gaven. “Ik werd op een goede manier verwend.”

'Na de dood van mijn zoon Tim moest ik opnieuw leren leven'

Lees ook over:

'Na de dood van mijn zoon Tim moest ik opnieuw leren leven'
Blog Jurgen | ‘Ongegeneerd zit ik te janken in mijn auto’

Lees ook over:

Blog Jurgen | ‘Ongegeneerd zit ik te janken in mijn auto’

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--