Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Het enorme geluk van de geboorte van ons kind vergroot het gemis' TV 3, 4, 5 november 2023

3 november 2023 · Leestijd 3 min

Dit weekend zie je bij 'Ik mis je' weer ontroerende verhalen over verlies, rouw, en verder leven, zoals dat van Tessa en Pim, die net een kindje hebben gekregen. Hun allereerste wandeling als gezin gaat naar het graf van Pims moeder. Bekijk hier de programmering voor het weekend van 3, 4 en 5 november 2023.

Vrijdag 3 november 16:34 op NPO1

Kijken

Anna, Mirjana en Jadranka Vranjanin 

Marleen Stelling ontmoet Anna, Mirjana en Jadranka bij het graf van hun ouders. De zussen vertellen hoe hun vader als gastarbeider uit voormalig Joegoslavië naar Nederland kwam en hoe hun moeder hem samen met hun dochters volgden. 

Als vader met pensioen gaat, keert het hele gezin terug naar hun geboorteland. Maar Anna, Mirjana en Jadranka kunnen daar niet aarden en dus verhuizen de zussen terug naar Nederland. Hun ouders, die hun kinderen niet kunnen missen, komen hen achterna. Ook zij vestigen zich weer in Nederland. Het gezin is en blijft enorm hecht. 

Tessa en Pim Hensen 

De allereerste wandeling die de kersverse ouders Tessa en Pim met hun baby maken, is naar het graf van Pims moeder.

Pim en Tessa vertellen Arjan Lock dat het verlies van Pims moeder, de oma van hun kind, hen zwaar valt. Juist in het licht van het immense geluk van de geboorte van hun kind is het gemis extra groot.   

Jan Dekker 

Tortelduifjes werden ze genoemd; Jan en zijn vrouw Jennie. Een echte twee-eenheid waren ze. Als Jennie overlijdt, voelt Jan zich eenzaam. Een tijd lang komt hij veel bij zijn familie over de vloer. Langzaam probeert hij zijn nieuwe leven vorm te geven. En dan verschijnt er ineens een nieuwe liefde in zijn leven. 

Zaterdag 4 november 18:25 op NPO2

Herhaling

Kijken

Paul van der Meijde 

Als Pauls dochter Puck op 18-jarige leeftijd overlijdt, belandt Paul in een diep dal. Stap voor stap lukt het hem om zijn weg terug te vinden. Op een wonderlijke manier krijgt Paul toch een ‘stukje Puck’ terug.

John Regter 

Marleen Stelling ontmoet John in het Utrechtse Lombok, de wijk waar hij opgroeide met zijn moeder Stientje. Op haar ziekbed vertelt John zijn moeder dat hij van haar houdt. Een unicum. Hoewel moeder en zoon allebei veel van elkaar houden, hebben ze dat nog nooit eerder uitgesproken.

Zondag 5 november 8:55 NPO2

Kijken

Henk van Rosmalen

Als Henks moeder overlijdt vindt Henk een briefje waarop een aantal liederen staan die haar dierbaar zijn. Voor Henk een knipoog uit de hemel. Door de liederen komt Henk meer over zijn moeder te weten. Hij gebruikt deze nieuwe inzichten voor haar uitvaart.

Nienke Roelofs

Kort na de geboorte van Nienkes eerste kindje blijkt Nienkes moeder ernstig ziek. Een tijd lang genieten ze samen van de gewone dingen van het leven, maar dan breekt toch de laatste fase aan. Nienke vertelt over het bijzondere afscheid van haar moeder. Een intense periode, waarin Nienke haar moeder een afscheidsbrief schrijft, voor haar zingt en liefdevol haar nagels lakt. Nienke mist haar moeder enorm, maar ze is ook dankbaar voor het intieme en bewuste vaarwel.

Blog Monique | ‘Nooit gedacht dat ik als enige zou overblijven’

Lees ook over:

Blog Monique | ‘Nooit gedacht dat ik als enige zou overblijven’
Jolanda en Ferry verloren hun partners, maar vonden elkaar

Lees ook over:

Jolanda en Ferry verloren hun partners, maar vonden elkaar

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--