Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gedicht | Elke naam

26 maart 2017 · Leestijd 2 min

Hoe blijven kinderen die zijn overleden, groot of klein, aanwezig? In de gedichtenbundel ‘Noem mijn naam’ roepen verschillende rouwdeskundigen op om de namen te blijven noemen. Om de sporen van de liefde voor overleden zonen en dochters op die manier zichtbaar te maken. Daarover gaat ook dit gedicht.

Elke naam

Elke naam
een licht

Elke naam
een belofte

Elke naam
een verbondenheid

Elke naam
een verhaal

Elke naam
een gezicht

Elke naam
een herinnering

Elke naam
noemenswaardig

Marinus van den Berg

9200000059367318

Noem mijn naam | leven met de dood van een kind

Ouders die moeten leven met de dood van hun kind ondergaan met ups en downs diepe emoties. Het boek Noem mijn naam biedt teksten ter ondersteuning. De bundel is samengesteld door Daan Westerink en Marinus van den Berg, onder redactie van Leo Fijen. Het boek bevat bijdragen van diverse rouwdeskundigen.

Daan Westerink over deze bundel: “Blijf de naam noemen van het kind dat is overleden, groot of klein. Het is belangrijk dat ouders en grootouders gesteund worden door een betrokken omgeving die de namen blijft noemen van de kinderen die gemist worden, die contact blijven zoeken.”

Disclaimer
Dit gedicht is met toestemming van uitgeverij Ten Have overgenomen uit de bundel Noem mijn naam (2016) van Marinus van den Berg en Daan Westerink. Kopiëren, verspreiden en elk anders gebruik van deze inhoud is niet toegestaan zonder toestemming van de uitgever.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--