Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Film | Summer 1993 – zesjarig meisje verliest beide ouders

3 augustus 2017 · Leestijd 2 min

Frida is nog maar zes jaar als haar beide ouders overlijden. Ze komt terecht bij een oom en tante op het platteland. In deze film kijk je mee met ‘deze zomer van 1993’ waarin Frida een weg moet zien te vinden in het grote verdriet over – en de heimwee naar haar ouders.

De pijn van wees zijn

Het is enorm ingrijpend voor kinderen om een vader of moeder te verliezen, laat staan beiden.

In de ontroerende film Summer 1993, zie de trailer hieronder, krijg je als kijker een inkijkje in de rouwstrijd van een zesjarige meisje wat wees is geworden. Het meisje, Frida, lijkt na de dood van haar ouders best goed terecht te komen: ze mag wonen op het avontuurlijke platteland bij haar oom, tante en kleine nichtje. Toch wordt haar jonge leven gekleurd door gemis, groeipijn en heimwee naar haar ouders.

De maker van de film, de Catalaanse regisseuse Carla Simón heeft met deze autobiografische film een aangrijpend document  van haar eigen, ouderloze jeugd afgeleverd, en geeft tegelijk een treffend beeld van de pijnlijke weg van weeskinderen.

Kinderen en rouwverwerking

Kinderen en jongeren rouwen anders dan volwassenen. Hoe kun je hier als ouders of nabije mee omgaan en helpend naast een kind staan? Bekijk hier voorbeelden en tips van rouwdeskundige Daan Westerink. Of bekijk het korte filmpje ‘Praten over de dood met kinderen’ van Praktijk Bo.

Bekijk hier de trailer van Summer 1993

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--