Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Liedjesschrijver brengt ode aan haar overleden vader

17 juni 2018 · Leestijd 2 min

Liedjesschrijver Judith Koedoot besloot na de dood van haar vader zelf te gaan zingen. “Ik besefte ineens dat ik wat moest doen met de mooie dingen die ik van mijn vader ontvangen heb.” Tegen Eva magazine vertelt zij hoe haar vader haar inspireerde en hoe haar eerste cd ‘De erfenis’ een eerbetoon werd aan hem.

Zingen tijdens de rouwdienst

‘Toen mijn vader overleed, werd ik me sterk bewust van wat hij me meegegeven had. De tekst die op zijn rouwkaart stond (Johannes 3:16), had ik jaren geleden al op muziek gezet, maar ik had er nooit wat mee gedaan. Ik besloot het lied in de rouwdienst te zingen.

Welkom en geliefd

Bij mijn vader voelde ik me altijd welkom en geliefd. Hij uitte dat ook door stevige knuffels en zei regelmatig: ‘k holle van oe’ (dialect voor ‘ik hou van jou’). Mijn vader was ook zeer muzikaal: hij was organist. We deelden onze passie voor muziek, al zaten we qua stijl niet echt op één lijn. Sommige nummers van de cd zou hij echt niet kunnen waarderen, haha!

Erfenis van mijn vader

Ik merk dat m’n eigen verhaal achter mijn cd mensen aanspreekt. Ik zou het fantastisch vinden als mensen geïnspireerd worden om hulp te vragen en nieuwe terreinen in hun leven gaan ontdekken. Ik werd zelf door de erfenis van mijn vader uitgedaagd om serieus na te denken over wat ík na wil laten. Een vraag die hopelijk doorklinkt in mijn muziek.’

Lees het complete interview met Judith.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--