Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Een retourtje hemel als huwelijksreis

5 april 2018 · Leestijd 3 min

Ze was al drie keer eerder ten huwelijk gevraagd, maar steeds zei ze ‘nee.’ Toch ging ze uiteindelijk overstag. Deze week was het zover: de ernstig zieke Bianca gaf haar ja-woord aan haar geliefde Manuel. En de huwelijksreis? Die had een wel heel bijzondere bestemming: een retourtje hemel. Zo was hun overleden zoontje Roy er toch een beetje bij.

Je bruiloft is de mooiste dag van je leven, wordt vaak gezegd. Samen feest vieren met familie, vrienden en kennissen die je lief zijn. Maar sinds het overlijden van haar zoon Roy hoefde trouwen voor Bianca Warrens niet zo nodig meer. Sterker nog: ze zei al drie keer eerder ‘nee’ toen haar geliefde Manuel haar ten huwelijk vroeg. De reden: Roy kon er niet bij zijn. Toch gaf ze afgelopen dinsdag alsnog haar ja-woord aan Manuel.

Ernstig ziek

Bianca is namelijk ernstig ziek. In 2015 kreeg ze de diagnose borstkanker, vertelt ze aan De Stentor. Ze kreeg een borstamputatie, bestraling en chemokuren. Daarmee leek de kanker onder controle, maar niets is minder waar. De laatste scan liet zien dat het weer mis is. “Elke dag dat we nog samen kunnen zijn, is er één”, vertelt Manuel.

Bijzondere huwelijksreis

En omdat het nog maar de vraag is of Bianca de geplande huwelijksreis in mei haalt, besluit Bianca’s beste vriendin Loes in actie te komen. Samen met vrienden, familie, sponsoren en stichting Máscura regelde ze een bijzondere verrassing: een vlucht boven hun woonplaats Clinge. Vanaf het vliegveld in Midden-Zeeland vertrekken ze na de huwelijksvoltrekking naar een hele bijzondere plek: de hemel. Zo kan Roy er toch nog een beetje bij zijn.

Intens verdriet

Het retourtje hemel is een prachtig eerbetoon aan Roy, die in 2010 overleed. Hij leed aan de zeldzame aangeboren ziekte adrenoleukodystrofie. “Roy had chronisch diarree en moest dagelijks 35 medicijnen slikken”, vertelt Roys vader. Desondanks ging zijn lichamelijke conditie steeds verder achteruit. Dat hun enige zoon niet meer leeft, maakt ze intens verdrietig. Als eerbetoon aan hem kiezen ze voor een blijvende herinnering. Op Manuels borst prijkt Roys portret, terwijl Bianca zijn naam aan de binnenkant van haar pols heeft staan. Zo is hij er elke dag toch een beetje bij.

Ballonnen

Het wordt voor Bianca en Manuel een vlucht om nooit te vergeten. Familie en vrienden staan dicht bij de begraafplaats opgesteld in de vorm van een hart. Op het moment dat ze overvliegen, laten ze tegelijk rode en witte ballonnen los. De ballonnen vliegen steeds hoger en hoger de lucht in. Een herinnering om nooit meer te vergeten.

Bron: De Stentor

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--