Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Je kind verliezen aan wiegendood

21 maart 2018 · Leestijd 2 min

Cor verloor zijn zoon Bas 31 jaar geleden aan wiegendood. Anne verloor haar zoon Simon 1,5 jaar geleden aan wiegendood. Cor en Anne gaan met elkaar in gesprek. Bekijk hier de ontroerende ontmoeting tussen deze twee mensen uit verschillende generaties.

“Er zijn weinig dingen zo erg als je kind verliezen.” reageert Anne op Cor, die net als zij ook een zoon verloren heeft aan wiegendood. Cor beaamt dit: “Het gemis en de herinnering zullen altijd blijven, dag in dag uit. Je zoon zit in je hart en ziel en dat blijft. Dat is ook het mooie.”

Voor Cor is het 31 jaar geleden dat zijn zoon Bas, van 5 maanden, stierf. Voor Anne is het nog maar 1,5 jaar geleden dat haar zoon Simon, van 1,5 jaar, overleed. Anne vertelt hoe het was om al snel weer zwanger te zijn van haar tweede zoon. Cor vertelt waarom hij geen foto’s meer wilde bekijken van Bas.

Bekijk het gesprek:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

In de webserie Soulmates gaan twee mensen die elkaar niet kennen de uitdaging aan om ‘zomaar in gesprek’ te gaan. De makers van de serie weten dat deze mensen iets gemeenschappelijks delen. In deze aflevering gaan Cor en Anne in gesprek over het verlies van een kind aan de wiegendood.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--