Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Daan Westerink te gast in De Nachtzoen

1 juni 2017 · Leestijd 2 min

Rouwdeskundige Daan Westerink is te gast bij het programma De Nachtzoen, waarin ze vertelt over de momenten waarop ze haar overleden moeder dichtbij voelt en waar ze troost vindt.

Wakker liggen

Daan was 14 toen haar moeder overleed, een paar jaar later werd haar vader ziek en stierf. “Ik heb toen wel vaak ’s nachts wakker gelegen omdat ik niet wist hoe moet ik nou verder, en wie heeft dit nog meer? Het was de jaren 80, ik kon het niet even op internet opzoeken”, vertelt de rouwdeskundige in onderstaand fragment.

Troost

Ze haalt kracht uit de momenten waarop ze haar moeder dichtbij voelt, zoals bijvoorbeeld ’s nachts tijdens het voeden van haar dochtertje.

‘Het komt niet altijd goed’

Ook vindt ze troost in mensen die naast haar staan en niet direct met oplossingen komen. “Mensen zeiden weleens tegen mij: ‘het komt allemaal wel weer goed’, maar sommige dingen komen niet goed. Mijn moeder kwam niet terug, mijn vader werd ook nog eens ziek en stierf. Maar wat ik wel heb gemerkt, ook online, er zijn mensen die naast je willen zitten zonder goede adviezen.”

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--