Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Brief aan Mees (5): ‘Jij hebt mij een gelukkige moeder gemaakt’

7 februari 2020 · Leestijd 3 min

Als de vijf-jarige Mees verongelukt, moeten zijn ouders en broertje plotseling verder leven zonder hem. Moeder Susan schrijft een ontroerende brief aan haar zoon Mees. ‘Sinds jij er niet meer bent, is niks meer zoals het was.’

Lieve Mees,

Vriendje, wat missen we jou toch. Sinds jij er niet meer bent, is niks meer zoals het was. Twee oktober zal altijd de zwartste dag uit ons leven zijn. Het is de dag waarop jij, zoals bijna elke dag, na schooltijd lekker buiten aan het spelen en fietsen was. De dag waarop jij het achterpad uitvloog en geschept werd door een auto.

Ineens stond ons leven op de kop, ineens ben jij er gewoon niet meer.
Je speelde altijd zo graag met je vriendjes buiten, je genoot er zo van, en dan gebeurt er dit? Hoe moeten we nu verder zonder jou?

Leeg bedje

Elke ochtend weer dat lege bedje. Elke ochtend wéér niet jou naar school hoeven brengen. Nooit meer jou van school hoeven afhalen. Het is hartverscheurend! Je broertje Senn mist jou ook heel erg. Altijd samen in bad, douchen, samen spelen en ruzie maken. Hij heeft het elke dag nog over je, lieverd.

‘Je bent altijd in onze gedachten, lieve Mees’

We moeten ons leven zonder jou weer oppakken, we doen ons best maar het is heel moeilijk! Op dit moment denk ik: hoe dan? Maar ik hoop dat jij ons gaat helpen! In onze harten ben je altijd overal bij. En je bent altijd in onze gedachten, lieve Mees.

Wat heb jij ons gezin veel geluk en liefde gebracht. Altijd dat vrolijke bekkie van je! Zo lief en blij was jij altijd met de kleinste dingen, je genoot overal zo van!
Ik hoop dat wij kracht en troost vinden in de toekomst, om jou te verweven in ons leven en soms weer een gelukkig momentje mogen ervaren.

Moeder

Als ik alleen al aan jou en je kleine broertje denk, maakt mij dat zo gelukkig. Jij hebt mij een gelukkige moeder gemaakt Mees, met jou mocht ik alles voor het eerst als moeder ervaren, daar heb ik heel veel van genoten! Zo’ n tevreden ventje was jij altijd en je wist precies wat jij leuk vond om mee te spelen.

Ik ben dankbaar Mees, dat ik jou heb mogen leren kennen en dat we vijf super mooie jaren hebben gehad! Ik had nog veel meer mooie jaren met je mee willen maken maar dat heeft helaas niet zo mogen zijn.

Wij samen voor altijd, lieve vriend!
Ik hou van je!

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--