Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Brief aan mijn lieve humoristische moeder

18 juni 2019 · Leestijd 3 min

Esther Henebiens schrijft een liefdevolle brief aan haar humoristische moeder, die ze alweer bijna acht jaar moet missen. Hoewel Esther dankbaar is dat haar moeder bijna alle hoogtepunten in haar leven heeft meegemaakt, zou ze niets liever willen dan haar nog heel dichtbij hebben.

Lieve Mama,

Alweer bijna acht jaar moet ik jou missen. Het voelt vaak veel korter, maar soms lijkt het een eeuwigheid geleden dat ik je stem hoorde. Of je lach.

Alles is anders

Esther-H-1-e1560861377297

Als ik iets heftigs meemaak, voel ik zo’n leegte. Het gat dat er is, doordat ik het niet met je kan delen, is zo voelbaar. Zowel geestelijk als lichamelijk.
Alles is anders dan vóór jouw overlijden. En juist dat zijn dingen die ik met je zou willen delen.

Onze jongens zijn inmiddels bijna elf en bijna acht jaar. Wat had jij het fantastisch gevonden dat Tijn -de oudste- nu naar de middelbare school gaat. Ma, hij heeft HAVO-VWO advies!!! Wat een kanjer hè! En Jens, onze clown, die de omgeving verblijdde met zijn komst toen we rouwden om jou, luistert tegenwoordig naar ABBA. Heeft hij vast van z’n oma. Al deze dingen wil ik met je delen. Het doet pijn dat dat niet kan. Het voelt als een gat.

Mijn humoristische moeder

Je humor… jouw geweldige humor, die mis ik zo enorm. Als ik dat tegen mijn man Edwin zeg, zegt hij: “Nou… ik kom die humor nog wel eens tegen hoor.”
En dan ben ik zo trots!

Moeders hebben altijd gelijk

Vroeger zei jij altijd tegen mij: “Waarom ga je niet bij een koor?” Waarop ik dan zei: “Ja dááág, ik ga een beetje zingen in een koor.” En dan zei jij dat er ook leuke koren waren, met popmuziek. Ik moest er niks van hebben.
En nu zing ik al 2,5 jaar bij een koor met heel veel plezier, want inderdaad er zijn ook leuke koren met popmuziek. Moeders hebben altijd gelijk, dat zei je vroeger al. Die uitspraak heb ik van je gepikt en gebruik ik nu naar Tijn en Jens.

Nog minstens 25 jaar

Het leven gaat door. Dat een moeder eerder dood gaat dan een dochter is zoals het zou moeten zijn. Alleen had het nog wel minstens 25 jaar mogen duren.
Ik ben heel blij en dankbaar dat je bijna alle belangrijke hoogtepunten in mijn leven hebt meegemaakt en ben ervan overtuigd dat je de rest van een afstandje meemaakt.

Lieve Moeders de poeders, ik mis je elke dag en ben nog steeds ontzettend trots op je!

Liefs,
je dochter Esther

[newsletter midrid=S7a1NAUAA39]

Wil jij ook een brief schrijven aan iemand die je mist?

Voor de website van Ik mis je zijn we op zoek naar openhartige, emotionele of ontwapenende brieven aan iemand die gemist wordt. Wil je nog eenmaal een mooie liefdesbrief schrijven aan je overleden partner? Anekdotes en herinneringen delen over die leuke collega? Aan je te vroeg gestorven kindje vertellen welke toekomstdromen je voor hem of haar had? Deel jouw woorden in de vorm van een brief, en wie weet plaatsen wij deze op onze website en op Facebookpagina. Klik hier om te lezen waar je je brief naar toe kan sturen.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--