Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Blog Sarah | Waar ben je?

24 april 2018 · Leestijd 3 min

‘Ben je in de hemel? En als je daar bent, heb je het daar dan fijn? Ben je gelukkig?’ Sarah mist haar moeder en blogt over alle vragen die ze heeft.

‘Ben je gelukkig?’

Waar ben je? Dat vraag ik me zo vaak af. Ben je in de hemel? En als je daar bent, heb je het daar dan fijn? Heb je opa en oma weer gezien? En wat zeiden ze? Ben je oude bekenden tegengekomen? Heb je met Loes en Karen wijntjes gedronken en urenlang bijgekletst? Ben je gelukkig? Heb je geen pijn meer?

‘Ik wil je vasthouden, voelen, horen en je zien’

Of ben je misschien nog wel ergens hier op aarde? Maar waar dan? Zit je soms naast me? Praat je wel eens tegen me? En wat zeg je dan? Klopt het dat ik soms je aanwezigheid voel? Dat je er bent zonder er te zijn? En raak je me dan nog wel eens aan? Houd je me vast? Troost je me nog als ik verdrietig ben? Doe ik het goed? Ben je trots op me?

Vragen

Ik heb zoveel vragen, mam. Wie je in je hart bewaart, raak je nooit kwijt, maar toch mis ik je fysieke aanwezigheid. Op het moment dat ik zelf voor de tweede keer mama ga worden, meer dan ooit. Ik zoek naar jou, mama. Naar jouw arm om mij heen. Jouw woorden ‘het komt goed’. Naar je warmte, je liefde, je steun, je begrip. Ik wil je vasthouden, je voelen, je horen en je zien.

Herinneringen

In gedachten kijk ik in je ogen, strijk ik door je blonde haren, leg ik mijn hand op de jouwe en snuif ik de geur van jouw rozenparfum op. Ik herinner me de lijnen van je gezicht, je stem en je liefdevolle woorden wanneer ik vroeger niet kon slapen. Ik herinner onze reizen, onze ruzies, ons samenzijn. Hoe jij het liefst altijd een chocolaatje bij de koffie wilde, en zo erg van rode wijn hield. Ik herinner me jou, mam, en daarmee draag ik je altijd bij me.

Geschreven door

Sarah Klinkenberg

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--