Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Blog Jurgen | 'Af en toe hoor ik een klein meisje van negen meelachen'

6 april 2023 · Leestijd 4 min

Jurgens oudste dochter Senna wordt 18, en dus volwassen. Een feestelijke dag, waar hier en daar ook wat spanning bij komt kijken voor Jurgen. Ondanks zijn nuchtere inslag, voelt Jurgen op elk moment de aanwezigheid van zijn overleden dochter Luna.

Kleine meisjes worden groot. Zo zou het in ieder geval moeten zijn. Mijn grote meid wordt achttien jaar! Senna is met Karin op haar laatste dag als zeventienjarige naar de musical Soldaat van Oranje. Op de terugweg naar huis is ze dan ineens volwassen. Om middernacht in de auto, op de snelweg A16.

Vreemd gevoel

Een vreemd gevoel geeft het mij. Ik zit alleen thuis met de twee Franse Bullen en heb net het huis versierd. Ik heb wat slingers opgehangen, de woonkamer met heliumballonnen verzadigd en een immense lichtbak voor het raam gezet met de cijfers 18 erin, die de gehele straat verlicht.

20230223_194019

Ondanks dat dit een mooie mijlpaal is voor Senna, heb ik een zenuwachtig gevoel in mijn lichaam. Het zal toch wel goed gaan op de terugweg? Wat als er iets ergs gebeurt onderweg?

20230314_200906

Nu hebben we onze maximale portie ellende volgens mij wel gehad, maar toch denk ik telkens nog: Wat als..? Dit gevoel zal nooit in zijn geheel verdwijnen en wennen doet het ook niet. Het veroorzaakt een hoop onrust en spanning in mijn lichaam en een raar onderbuikgevoel.

Als ik de auto ‘s nachts de straat in hoor rijden, ben ik opgelucht. Mijn twee dames, waar ik alles voor doe en laat, zijn er weer.

Nuchter

De verjaardag van Senna is een relaxte dag waar we met een fijn gevoel op terugkijken. Luna is de hele dag "aanwezig”. Ik heb volgens mij al ooit verteld dat ik vrij nuchter ben, maar dat er dingen in ons leven gebeuren sinds Luna’s overlijden die ik niet kan verklaren. Zo ook vandaag.

'Ik zeg nog steeds dat toeval niet bestaat, alles heeft een reden'

We hebben voor Senna een nieuwe mini-laptop laten maken. Niet een standaardding, maar volledig op maat gemaakt. De meeste laptops hebben een standaard behuizing, echter deze heeft een koper/brons-achtige aluminium schaal. Natuurlijk gaf de site pas na het bestellen aan dat de levering vertraagd was en dat de laptop een paar dagen na Senna's verjaardag komt. 

Toeval

Dikke pech dus, maar dan maak ik wel een bon voor Senna met een laptop-tegoed. Wat schetst mijn verbazing als ik mijn telefoon pak in de morgen: de laptop wordt toch vandaag aangeboden! Wat een bijzondere melding. Ik zeg nog steeds dat toeval niet bestaat, alles heeft een reden. Wat een ander er ook van vindt of denkt.

Cocktails

Senna is dolblij met haar cadeau en de avond wordt gevierd met vriendinnen en cocktails. Veeeeel cocktails. Want als je volwassen bent hoef je je volgens Senna niet meer te verantwoorden.

Kleine zus Luna is aanwezig tijdens het feestje. Alle vriendinnen zitten aan een lange tafel in het midden van het huis en Luna kijkt op hen neer. We hebben een kunstwerk van Luna laten maken dat prominent in de kamer van ons huis hangt. Zo zijn wel iedere avond toch nog samen.

20230322_205806

Vroege uurtjes

Ik heb me afgezonderd van het meidenfeest beneden en ben op onze slaapkamer een serie gaan kijken. Het geschaterlach heeft nog tot in de vroege uurtjes geklonken en af en toe hoorde ik een klein meisje van negen meelachen.

Ondanks dat ik weet dat dit laatste niet kan, heb ik er toch van genoten. Dankjewel, lieve Luna, dat je de verjaardag van je grote zus tot een geslaagde dag hebt gemaakt.

20230322_083544
Blog Jurgen | ‘En dan lopen de ogen van mijn overbuurman vol tranen’

Lees ook over:

Blog Jurgen | ‘En dan lopen de ogen van mijn overbuurman vol tranen’
Blog Jurgen | 'Nog steeds wil Tazz naar Luna's slaapkamertje'

Lees ook over:

Blog Jurgen | 'Nog steeds wil Tazz naar Luna's slaapkamertje'

Geschreven door

Jurgen van Riel

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--