Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Blog Esther | Waarom nou jij, Dennis?

10 juni 2019 · Leestijd 3 min

Esther gaat met haar kinderen naar een concert van Marco Borsato. Tien jaar geleden is ze daar ook met haar man Dennis geweest. Het raakt haar diep.

Nadat we een lange trap op zijn geklommen, komen we het stadion binnen. De kinderen vallen stil en kijken hun ogen uit. Het podium is immens groot en het stadion vult zich langzaam met mensen. We hebben de beste plek op deze ring. Helemaal vooraan. De kinderen gaan gelijk aan de reling staan. ‘Wauw, we kunnen alles zien zo!’ Laat Marco maar komen.

Daar zaten we…

Als ik ga zitten, valt mijn oog op twee stoelen aan de overkant van het stadion. Daar zaten we… Tien jaar geleden ging ik met Dennis naar het concert van Marco Borsato in De Kuip. Ik was een enorme fan en ook Dennis kon zijn muziek wel waarderen. We hebben het stoeltje bijna het hele concert niet aangeraakt. We stonden te dansen en te zingen.

Marco Borsato

Het valt stil, het aftellen begint en na de eerste deuntjes komt hij het podium op: Marco Borsato! Wat een artiest. Het hele stadion zingt mee en kent al zijn liedjes.

De kinderen staan met grote ogen te kijken. Stijn zit vooral op het gastoptreden van Lil’ Kleine te wachten. Zodra hij opkomt, zie ik zijn ogen nog meer stralen dan ze al deden.

‘Ik zie dat ze zich probeert groot te houden.’

De nummers van Marco raken me. Ik moet moeite doen om mijn tranen te bedwingen. Dan begint hij het nummer ‘Dochters’ te zingen. Ik weet hoeveel dit nummer voor Isa betekent. Ze zet het vaak op als ze verdrietig is en haar papa mist. Ik zie dat ze zich groot probeert te houden. Nog geen tel later kruipt ze bij me op schoot en begint ze hard te huilen. Ook ik hou het niet meer droog.

Maar onze tranen zijn ook weer snel gedroogd als we staan mee te zingen met ‘Je hoeft niet naar huis vannacht’.

‘Ik laat mijn tranen stromen’

Marco vertelt dat hij afsluit met het nummer waar hij tien jaar geleden ook mee afsloot: ‘Waarom nou jij?’. Nog voordat hij inzet krijg ik al een brok in mijn keel. Ik herinner me dat Dennis toen zei: ‘Wat een heftig nummer. Vooral als je iemand in je omgeving moet missen, zal dit nummer hard binnenkomen.’ Klopt Dennis, je had gelijk. Nu ben ik degene die iemand moet missen en het nummer komt keihard binnen. Ik laat mijn tranen stromen en zing mee: ‘Waarom nou jij? Waarom ben jij uit mijn leven? Waarom ben jij nou niet gebleven?’

Waarom nou jij, Dennis?

Luister hieronder naar een oude vertolking van Marco Borsato van het lied Waarom nou jij?

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Esther van der Plaat

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--