Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Blog Esther | Mam, hou je nog wel van papa?

6 maart 2017 · Leestijd 4 min

In het leven van weduwe Esther is een nieuwe man. Het maakt haar blij en ze wil dit graag met de kinderen delen. Tijdens de eerste kennismaking spelen Stijn en Isa leuk met zijn kinderen. Maar ineens slaat Isa als een blad aan de boom om…

Weduwe heeft date

Een aantal maanden geleden. Na het winkelen zit ik nog even met de kinderen in een leuke koffietent voor een drankje en wat lekkers. Vooral Stijn heeft een hekel aan winkelen, maar met de belofte van iets lekker na afloop krijg ik hem mee. Ik kijk wat om me heen en ineens stoot Isa me aan. ‘Mam’, fluistert ze zachtjes. ‘Is dat niet een leuke man voor je? Hij is hier niet met een vrouw.’ Ze wijst naar een knap uitziende man van begin twintig. Ik moet lachen… Smaak heeft ze wel moet ik zeggen, maar totaal geen inschattingsvermogen wat leeftijd betreft.

Thuisgekomen denk ik nog na over haar opmerking. Het maakt me blij want inmiddels begeef ik me voorzichtig op het terrein van het online daten. En wat zij niet weet… Ik heb een date zondag!

‘Isa is heel gevoelig en een beetje verward door mijn engelengeduld en blije buien’

Een paar weken later. Die eerste date was magisch… Het is alleen wel lastig om met elkaar af te spreken. Ik heb immers altijd de kinderen. Nu zorg ik regelmatig dat ik een oppas heb, zodat we samen iets leuks kunnen gaan doen. Ik loop op wolken en dit ontgaat de kinderen ook niet. Isa is heel gevoelig en ik merk dat zij een beetje verward is door mijn engelengeduld en blije buien. Ik huil niet meer dagelijks en loop de hele dag met een glimlach rond.

Elke keer als ik een berichtje of een foto van hem krijg denk ik erover om het met de kinderen te delen. Ik wil ze zo graag laten weten hoe verliefd ik ben en hoe leuk hij is. Zijn kinderen zijn van dezelfde leeftijd en regelmatig praten we over hoe leuk het zou zijn om ze kennis met elkaar te laten maken.

‘Toevallige’ date op het strand

Kinderen in boot

Na een poosje daten besluiten we een ‘toevallige’ ontmoeting op het strand te plannen, omdat we niet kunnen wachten. Ik kom aanlopen met de kinderen en daar zit hij met zijn kinderen. Ze spelen in het zand en wij begroeten elkaar alsof wel elkaar al jaren kennen. Het is lastig om elkaar niet te kunnen aanraken. Dan zouden we vreselijk door de mand vallen, want Isa houdt me angstvallig in de gaten.

Als hij even naar het toilet loopt komt Isa bij me zitten. ‘Mam, dit vind ik nou een leuke man voor je’. Ik speel het spelletje mee en bevestig dat ik ‘m inderdaad wel heel aardig vind. Hij komt weer aanlopen en onze kinderen spelen de rest van de middag alsof ze elkaar al jaren kennen.

Isa is boos

Een paar dagen na het stranduitje vertel ik de kinderen dat ik hem wel heel erg leuk vind en dat we zelfs een beetje verliefd op elkaar zijn. Daardoor kunnen we bellen waar de kinderen bij zijn en spreken we zelfs af en toe wat af samen.

Stijn vindt het geweldig. Hij kan het heel goed vinden met de jongste dochter van mijn nieuwe liefde en ze spelen uren samen zonder ook maar enige onenigheid. We horen ze zelfs gieren van het lachen.

Isa niet. Nu we onze gevoelens voor elkaar hebben uitgesproken, slaat ze ineens om als een blad aan de boom. Ze vindt alles aan zijn oudste dochter stom en ook hem zelf keurt ze geen blik waardig. Ze is boos en gemeen en regelmatig moet ik onze ontmoetingen afbreken omdat Isa het onmogelijk maakt.

‘Ik zie Isa in bed liggen omringd met foto’s van Dennis..’

Onlangs liep ik ’s avonds voor het slapengaan nog even haar kamer binnen om een kusje te komen brengen. Ik zie haar in bed liggen omringd met foto’s van Dennis. Ze heeft zijn pyjama aangetrokken en haar ogen zijn nog nat van het huilen. Als ik haar een kus geeft wordt ze nog even wakker. ‘Mam, hou je nog van papa?’, vraagt ze me. De tranen schieten in mijn ogen. ‘Meisje, ik zal altijd van jouw papa blijven houden… Altijd’.

Geschreven door

Esther van der Plaat

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--