Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Blog Bertine – Moederdag zonder Daan

12 april 2017 · Leestijd 3 min

Op moederdag kreeg Bertine het laatste cadeautje van haar zoon Daan. ‘Vorig jaar had ik nog geen idee dat die armband zo bijzonder en dierbaar zou worden.’

Dierbaar

En dan komt de volgende moeilijke dag eraan, moederdag. Ik kan er geen zin in hebben. Deze dag mag van mij wel heel stil voorbij gaan. Ik ben dankbaar dat ik moeder ben geworden en mag zijn. Dat besef ik me ook zeker wel. Maar alles om deze dag heen, alle reclames die ik overal zie, ik word er misselijk van. Ik wil het nu even niet zien. Voor mij geen taart en geen bloemen.

“Een compleet gezin, dat zou het grootste moederdagcadeau zijn…”

Deze dag raakt me denk ik ook zo omdat het een familiedag is, een dag waarop je samen wilt zijn. Dat wil ik gewoon ook, mijn drie kinderen om mij heen. Een compleet gezin, dat zou het grootste moederdagcadeau zijn…

Een donker randje

Voor mij is moederdag denk ik vanaf dit jaar een dag met een donker randje. Nu Daan er niet meer is besef ik des te meer hoe belangrijk toch dit soort dagen zijn. Hoe belangrijk die zelf gemaakte cadeautjes zijn. Ik heb ze gelukkig bewaard van de kinderen, ook van Daan. Daar ben ik nu zo blij mee, deze cadeautjes zijn nu zo dierbaar.

Moederdag in het ziekenhuis

Vorig jaar lag Daan in het ziekenhuis met moederdag. Op zaterdag kreeg ik een prachtige armband van Daan voor moederdag. Daan was zo ontzettend trots dat hij een cadeautje voor mij had. Mijn vriendin Ellis had deze armband voor Daan gekocht om aan mij te geven. Hij kon het geheim niet lang bewaren, want de dag voor moederdag gaf hij trots zijn cadeau. Ik ben dankbaar dat Ellis dit geregeld had want inmiddels is deze armband zo dierbaar geworden. Het is mijn laatste cadeau die ik kreeg van Daan op een gewone moederdag.

Herinneringen

Ik draag mijn armband elke dag. Inmiddels is de armband nog mooier geworden, er zijn bedels aan gekomen met herinneringen aan Daan. Een hartje met Daan zijn vingerafdruk erop, een rozekwarts en op een andere bedel Daans naam. Vorig jaar had ik nog geen idee dat die armband zo bijzonder en dierbaar zou worden.

Bertine met de armband die ze van Daan kreeg.
Bertine met de armband die ze van Daan kreeg.

We dragen inmiddels alle vier een sieraad “van” Daan. Op deze manier hebben we allemaal Daan bij ons. Kunnen we even kijken naar zijn naam, zonder dat iemand het ziet.

Geniet zondag van je mooie moederdag, want op een dag kan het maar zo zijn dat deze momenten en cadeautjes je enorm dierbaar worden!

Geschreven door

Bertine van de Poll

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--