Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Belle Perez wordt verrast met gitaar van overleden opa

16 september 2021 · Leestijd 2 min

Toen de opa van zangeres Belle Perez een paar jaar geleden overleed, was er maar één ding wat ze van hem zou willen hebben: zijn gitaar. Zanger Roel van Velzen heeft een bijzondere verrassing voor Belle tijdens het programma ‘Beste Zangers’.

Bij de opa van Belle Perez thuis stond dag en nacht Spaanse muziek aan. Hij was ook muzikaal en speelde gitaar. ‘Als ik daar ging logeren ging ik de trap op. Want op zijn slaapkamer stond zijn flamencogitaar in een klein nisje. Ik deed het gordijntje open, keek als klein meisje naar het gitaartje en dacht: “wat als ooit muziek mijn ding zou kunnen worden…” Die gitaar was heel cruciaal in mijn leven.’ Een paar jaar geleden overleed de opa van Belle. ‘Ik wil eigenlijk helemaal niks van hem hebben, maar ik wil wél heel graag zijn gitaar’.

Roel van Velzen nam contact op met de man van Belle Perez, die belde met haar oom. ‘En nu is hij hier’. Zegt Roel terwijl hij de gitaar pakt. ‘Nu is hij eindelijk waar hij hoort.’.

Belle reageert geëmotioneerd: ‘Ik denk terug aan mijn jeugd en ben heel dankbaar dat mijn grootouders naar België en Nederland zijn gekomen, en dat ik zo’n fijne jeugd heb gehad. De mooiste erfenis die zij hebben achtergelaten is de liefde en warmte die ik nu ook doorgeef aan de mensen die ik ken.’

Bekijk de aflevering van ‘Beste Zangers’ met Belle Perez hier

Op 12:00 minuten vertelt Belle over haar grootouders

Foto: AVROTROS

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--