Ga naar submenu Ga naar zoekveld

“Wil je met mijn man trouwen?”

7 maart 2017 · Leestijd 3 min

Wat doe je als je nog maar een paar dagen te leven hebt? De Amerikaanse schrijfster Amy Krouse Rosenthal schrijft een profiel over haar man Jason in de New York Times, in de hoop een nieuwe partner voor hem te vinden. Zelf is ze stervende aan de gevolgen van eierstokkanker.

Stervende

“Ik moet dit nú zeggen, want op dit moment heb ik nog a) jouw aandacht, en b) een polsslag”, schrijft Amy, begin 50, in een ontroerende brief. Al 26 jaar is ze getrouwd met Jason. Ze is van plan daar zeker nog 26 bij op te tellen. Tot ze in September 2015 op de spoedeisende hulp terecht komt. Ze heeft pijn aan de rechterkant van haar buik. Zelf denkt ze dat het een blindedarmontsteking is, maar na verschillende tests blijkt de schokkende uitslag: eierstokkanker. Een vernietigende diagnose, waarna haar gezondheid snel achteruit gaat.

Nu ze weet dat ze stervende is, wil ze haar man in de spotlight zetten. Niet zomaar, maar om een nieuwe partner voor hem te vinden.

“Ik werd in één dag verliefd op hem”

Amy en Jason leerden elkaar kennen tijdens een blind date eind jaren tachtig. “Het is niet moeilijk om verliefd op hem te worden. Ik deed het in één dag.” Op een ontroerende manier beschrijft Amy zijn kwaliteiten. “In willekeurige volgorde, want alles voelt even belangrijk voor me.” Jason is een knappe man, in goede conditie. Goedgekleed ook: “Onze jongvolwassen zoons lenen zelfs zijn kleren. Hij draagt ook geweldige sokken.” Ook is hij romantisch: hij kwam met een bos bloemen naar het ziekenhuis, toen Amy zwanger was en een echo liet maken.

Geen tijd meer

Ze had zo graag meer tijd met hem en hun kinderen willen doorbrengen. “Maar dat gaat niet gebeuren. Ik heb waarschijnlijk nog maar een paar dagen.” Amy stuurt haar bief op naar de New York Times. “Het mooiste kado dat ik me kan wensen, is dat de juiste persoon dit leest, Jason vindt en er een nieuw liefdesverhaal begint.”

Voor onze eigen blogger Esther is er net zo’n nieuw verhaal begonnen, nu ze via een datingsite een nieuwe man heeft leren kennen. Ze is verliefd, maar het maakt heel wat los in haar gezin… Daarover schreef zij een blog: ‘Mam, hou je nog wel van papa?’.

Heb je zelf ervaring met een nieuwe relatie na het overlijden van je partner? Of iemand anders die dicht bij je staat? Deel hieronder jouw ervaring.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--