Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Afscheidsblog Hella | ‘Ik kijk terug op een mooie tijd’

13 maart 2019 · Leestijd 4 min

Hella van der Wijst stopt helaas binnenkort als presentatrice en blogger voor Ik mis je. Voor de lezers en kijkers van Ik mis je schrijft ze een afscheidsblog. ‘Ik kijk terug op een mooie tijd.’

Verdriet, troost en veerkracht

Nee, ik was nog niet uitgevraagd over verdriet, troost en veerkracht. Ja, graag had ik nog meer mooie gesprekken gemaakt voor Ik mis je. Elk mooi mens dat ik ontmoette op de begraafplaats had weer nieuwe inspiratie om te delen. De afgelopen drie jaar is dit televisieprogramma mij zeer dierbaar geworden, maar meer nog de mensen die zo stoer waren hun verdriet te delen en u kijkers die trouw keken en reageerden.

Wekelijks op een begraafplaats heb ik honderden gesprekken over verlies gehad: altijd weer anders, altijd een avontuur. Samen zocht ik met mijn gast naar de impact van wat was gebeurd én wat heeft geholpen om dóór te leven.

Afscheid

Maar na vier jaar bij de EO met inzet en plezier programma’s te hebben gepresenteerd zoals Ik mis je, Geloof en een Hoop Liefde, De Nieuwe Dag, EO-live, Thuis op 5, Het Vermoeden en De Nachtzoen, loopt mijn contract af en volgt een (voorlopig) afscheid.

Ik kijk terug op een mooie tijd met mooie programma’s om te maken en hele fijne collega’s om mee te werken. Mijn boek TROOST als je iemand mist is mijn afscheidscadeau aan de EO en aan u geworden. In de hoop dat troost volop gedeeld blijft worden niet alleen op tv. Ik wens mijn opvolgster Minella succes.

Rust

Wat ik ga doen? Voorlopig even niet te veel. Ik heb nog geen visjes uitgegooid bij andere omroepen of organisaties, de hengel staat nog in de schuur. Na jarenlang van het ene in het andere tv-programma te zijn doorgerold, gun ik mezelf even op de plaats rust, in plaats van direct doorschakelen. Even, want wat ik al mijn hele leven al zo graag doe is natuurlijk veel te leuk om lang stil te zitten!

Als tijdelijk PZO’ er (Presentator Zonder Omroep 😉 ) ben ik ook ZZP’er met mijn eigen bedrijf: Hellamediahuis. Ik ga eens kijken wat er voorbijkomt: per boot, flessenpost of drone. Of wat er in mezelf opborrelt en dat is al behoorlijk wat kan ik u verzekeren! Zoals het gedicht Ithaka van de Griekse dichter Konstantínos Petros Kaváfis beschrijft: ‘aanvaard ik de tocht naar Ithaka, wens ik dat de weg lang mag zijn, vol avonturen, vol ervaringen. Wens ik dat er veel zomermorgens zullen komen waarop ik, met grote vreugde en genot, zal binnenvaren in onbekende havens.’

‘Er komen nog een paar prachtverhalen aan’

Tot Pasen vaar ik nog in een aantal programma’s van de EO voorbij zoals Ik mis je, Het vermoeden en de Nachtzoen. Er komen nog een paar prachtverhalen aan! Daarna is voor daarna. Dank dat ik programma’s mocht maken waar u graag naar keek en we treffen elkaar vast weer ergens op radio, tv, social media, een lezing of een wandeling!

Hella

Afscheidscadeau

Het boek Troost als je iemand mist van Hella is haar afscheidscadeau geworden. Wij mogen drie boeken weggeven! Wil jij dit boek vol troostverhalen ontvangen? Laat dan hieronder (even naar beneden scrollen) of op Facebook in een reactie weten waarom je graag dit boek zou willen hebben. Wie weet krijg je dan een exemplaar thuis gestuurd.

Geschreven door

Hella van der Wijst

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--