Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nicole verloor twee keer haar grote liefde

26 juli 2017 · Leestijd 2 min

23 september is een onwerkelijke dag voor Nicole Bennink. Op die dag verloor zij in 1997 haar eerste grote liefde en op die datum werd haar tweede grote liefde vorig jaar gecremeerd.

Het komt nooit meer goed

‘’Sommige delen van het rouwen sla ik misschien wel over, omdat ik het al een keer gedaan heb. Klinkt dat gek?” vertelt Nicole aan TV Enschede. Op haar 28e krijgt ze te horen dat haar liefde is verongelukt. Een politieman aan de deur brengt het hartverscheurende nieuws. Haar leven komt nooit meer goed, denkt ze op dat moment.

”Je kunt dus twee grote liefdes hebben in je leven”

Toch is daar een paar jaar later Steve. Haar tweede grote liefde die haar alle ruimte geeft voor haar rouwverwerking. ‘’Gaandeweg ontdekte ik: hé, je kunt dus twee grote liefdes hebben in je leven.”

Opnieuw een klap

Maar Nicole krijgt nog meer verdriet te verduren. Haar Steve raakt besmet met Q-koorts. Hij wordt opgenomen in het ziekenhuis en blijkt twee hartinfarcten te hebben gehad. Hij leeft verder met een hartpompfunctie van nog maar 23 procent. Steve past zijn leefstijl aan met veel rusten. Een derde hartaanval wordt hem echter fataal. Nicole vindt zijn levenloze lichaam in bed.

Huilweekend

En dan? Hoe verder? Wat doe je als iedereen doorgaat met leven, maar jouw leven staat stil? Nicole: ‘’Soms heb ik een slechte nacht of een huilweekend. Maar dan moet je toch weer door. Ik heb het al een keer meegemaakt, dat maakt het misschien anders. Ik weet dat je uiteindelijk in staat bent om je leven weer op te pakken.’’

Genieten voor drie

Ze licht daar tot slot deze bemoedigende woorden aan toe: ‘’Soms lukt het me toch om te genieten. Ik moet genieten voor drie, denk ik wel eens.”

Nicole wil graag meer erkenning voor overledenen aan Q-koorts. Lees hier het complete verhaal van Nicole in TV Enschede.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--