Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zondag 31 oktober 2021, 8:55 uur op TV

26 oktober 2021 · Leestijd 2 min
Bekijk de aflevering

Netti de Bruijn

Netti de Bruijn en haar man Hans ontmoeten elkaar in de psychiatrie. Hans lijdt aan manische depressie. Zo erg dat hij uiteindelijk in een instelling gaat wonen. In 2019 gaat hij ook lichamelijk achteruit: hij blijkt de spierziekte ALS te hebben. Wonderlijk genoeg is hij nu psychisch stabieler en helderder. Netti: ‘Die laatste periode was bijzonder mooi. Ondanks alles ben ik heel blij dat hij mijn man is geweest. Ik ben trots op hem.’

Liesbeth Gijsbers & John Peeters

‘Haar grote passie was hardlopen, dus ze ging hardlopend naar radiotherapie’, vertellen Liesbeth Gijsbers en John Peeters. Als bij hun 30-jarige dochter Bregje baarmoederhalskanker wordt ontdekt grijpt ze elke kans op genezing aan. Maar genezing blijft uit en Bregje worstelt met haar veranderende uiterlijk. Wat kun je als ouders dan nog voor je dochter doen?

Alien Lemmen  

Alien Lemmen en haar moeder zijn echte maatjes. Dertig jaar lang gaan ze samen naar de markt en vieren ze alles wat er maar te vieren valt. Als haar moeder borstkanker krijgt, blijft ze ondanks veel pijn een vrolijk mens. Ze wil blijven leven om de geboorte van haar eerste achterkleinkind mee te maken.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--