Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zondag 12 december 2021 | 8:55 uur op TV | Wereldlichtjesdag

7 december 2021 · Leestijd 2 min

Zondag 12 december 2021 is het Wereldlichtjesdag: een dag waarop wereldwijd overleden kinderen worden herdacht. Daarom in deze aflevering van Ik mis je drie gesprekken over het verlies van een kind.

Ilona Nieuwenhuijse

Tijdens de 20 wekenecho wordt bij Mats, het zoontje van Ilona van Nieuwenhuijse, een ernstige hartafwijking gezien. Vanaf die dag gaat het woord ‘vertrouwen’ met Ilona mee. Elke dag opnieuw. Naast alle onmacht, frustratie en boosheid die er ook is, wint het vertrouwen dat God voor hem zorgt. Wat er ook gebeurt.

Maud van der Klugt

Hoe reageer je als meisje van twaalf als blijkt dat je een tumor hebt in het ruggenmerg? Dat overkomt Isabelle, de dochter van Maud van der Klugt. De tien jaar dat Isabelle nog leeft, staan in het teken van positiviteit en humor. 

Marion Wentink

Marion Wentink schrikt enorm als ze de boodschap krijgt dat haar 19-jarige dochter Michelle de erfelijke ziekte van Huntington heeft. Ze weet welke moeilijke tijd haar dochter te wachten staat. Na een paar jaar komt Michelle in het verpleeghuis terecht. Marion vindt het erg stoer van haar dochter dat ze toch alles uit het leven weet te halen wat erin zit. 

Wereldlichtjesdag: voor wie steek jij een kaarsje aan?

Lees ook over:

Wereldlichtjesdag: voor wie steek jij een kaarsje aan?
Lied op Wereldlichtjesdag | ‘Lights will guide you home’

Lees ook over:

Lied op Wereldlichtjesdag | ‘Lights will guide you home’
Bekijk de uitzending

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--