Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zaterdag 9 oktober 2021, 19:15 uur op TV

3 oktober 2021 · Leestijd 2 min
Bekijk de aflevering

Thamar, Sharon en Sarah Blokhuis 

Julia, de jongste zus van Thamar, Sharon en Sarah Blokhuis, krijgt een onschuldig lijkende oogontsteking. Maar binnen korte tijd belandt ze in het ziekenhuis, waar gevochten wordt voor haar leven. Ze blijkt een zeldzame auto-immuunziekte te hebben, waaraan ze binnen vier dagen overlijdt. Sharon: ‘Ik heb tot het laatste moment gedacht: ze komt hier op de een of andere manier wel weer uit. Maar ik heb mijn zus zien overlijden en dat is een trauma.’ Hoe blikken de zussen hierop terug?

Jan van de Gracht 

‘Mijn zusje Evelina bracht me stiekem een filterzakje met een beetje aardappels, wat groente en een klein stukje vlees,’ vertelt Jan van de Gracht. Als Jan als tiener noodgedwongen op straat leeft, zorgt Evelina dat hij wat te eten heeft. Ze is dan zelf nog een kind. In 2008 overlijdt ze aan kanker. In Jans hart blijft zij altijd levend door de mooie herinneringen. 

Thekla Both-van Velden 

‘Mijn zus Jolanda kon moeilijk over haar afscheid praten. Ze wilde er niet aan,’ vertelt Thekla Both-van Velden. De band tussen de twee zussen is heel sterk. Ze doen alles samen. Dan blijkt Jolanda een hersentumor te hebben. Hoewel het nu al drie jaar geleden is dat ze overleed, mist Thekla haar zus meer en meer. Gelukkig vindt ze steun en troost bij haar familie. 

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--