Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zaterdag 7 november 2020, 19:20 uur, Mantelzorgspecial op TV

1 november 2020 · Leestijd 2 min
Bekijk de aflevering

Amber Koopmans

‘Het is lastig om je moeder verdrietig te zien als ze iedere keer wéér iets niet kan,’ vertelt Amber Koopmans. Haar moeder krijgt in 2015 de diagnose ALS. Samen met haar vader en tweelingzus gaat Amber thuis voor haar zorgen. Er volgt een intensieve, maar ook mooie periode, waarin Amber nog veel tijd met haar moeder kan doorbrengen. ‘Maar hoelang zal het nog gaan duren? Kan ik het wel vol houden?’ denkt ze vaak.

Martin Nolet

‘Toen mijn vader net was overleden en lag opgebaard heb ik tegen hem gezegd: ‘Pa, maak je niet druk, ik zorg voor ma,’’ vertelt Martin Nolet. Martins moeder heeft kort daarvoor een herseninfarct gekregen en hij is enig kind. Jarenlang zorgt hij met liefde voor haar tot het echt niet meer gaat. Hij voelt zich verantwoordelijk en wil de belofte aan zijn vader niet breken.

Wibe Postma 

‘Je belooft elkaar trouw in ziekte en gezondheid, maar je hebt dan nog geen idee wat dat kan betekenen.’ Dat zegt Wibe Postma die zijn vrouw Gerry in de laatste zeven jaar van haar leven bijna fulltime heeft verzorgd. Zijn buurvrouw en zijn kinderen sturen hem er in die tijd regelmatig op uit om een blokje te gaan fietsen of muziek te gaan maken in de kerk. Dat zijn dé momenten waarop hij weer even kan opladen. ‘Dat heb je ook nodig, dat er aandacht is voor jou als mantelzorger.’ 

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--