Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zaterdag 3 april 2021, 19:15 uur op TV

28 maart 2021 · Leestijd 2 min
Bekijk de aflevering

Chris van Os 

Op Stille Zaterdag overlijdt Ben, de 25-jarige zoon van Chris van Os aan een hartstilstand. Als jongen van tien gaat Ben op koor en zingt al na drie maanden mee in de Matthäus-Passion. Daarom wil Chris tijdens de uitvaart het koraal ‘Wenn ich einmal soll scheiden, so scheide nicht von mir’ laten horen. Nu, 15 jaar na het overlijden van Ben, is het koraal Chris’ lijflied geworden. Elk jaar als de Matthäus-Passion wordt opgevoerd, zit Chris achter in de kerk op dezelfde plek. Bij het horen van het koraal gaat hij staan als eerbetoon aan zijn zoon. 

Marjan Deij

‘Henks grootste angst was om mij alleen achter te laten,’ vertelt Marjan Deij. Hij overlijdt aan longkanker na een kort ziekbed. Voor Marjan is dit heel moeilijk. Ze valt in korte tijd 24 kg af van verdriet en ligt dagen in het donker op bed. Toch krijgt ze troost uit onverwachte hoek: haar hond Luna springt op haar bed en likt haar wang. Ze is niet alleen.

Tara de Wit 

‘Mijn vader was de grote, sterke, optimistische man, die altijd alles voor me oploste.’ zegt Tara de Wit (30). Haar vader overlijdt aan kanker als ze 19 is. Ze weet een tijd lang niet goed wie ze zelf is en hoe ze verder moet. Hoe leert ze zonder hem te leven? 

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--