Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zaterdag 27 maart 2021, 19:15 uur op TV

21 maart 2021 · Leestijd 2 min
Bekijk de aflevering

Alie Veldmeijer en Diana de Jong-Veldmeijer 

Het is tien jaar geleden dat Rudie, de man van Alie Veldmeijer en de vader van Diana de Jong-Veldmeijer is overleden. Maar het voelt als de dag van gisteren. Rudie overlijdt drie weken nadat de diagnose alvleesklierkanker is geconstateerd. Diana kan haar vader altijd om raad vragen, maar juist nu kan en wil hij niet praten over hoe het verder moet na zijn overlijden. Dat vinden Alie en Diana nog steeds moeilijk. Als Elvis-fan laat hij zijn gevoelens wel blijken via het draaien van zijn favoriete muziek. 

Richard Groothuis 

Richard Groothuis heeft net de steen teruggeplaatst op het graf van zijn ouders. Dertig jaar na het overlijden van zijn vader staat nu ook de naam van zijn moeder op de steen. Tijdens de eerste lockdown krijgt zijn 92-jarige moeder corona. ‘We waren haar al langzaam aan het kwijt raken omdat ze dementeerde’, vertelt Richard. Maar dan komt alles in een stroomversnelling en overlijdt ze dertig uur later. Hoe kijkt Richard terug op deze bizarre dagen? 

Daisy Veenstra 

‘Gerben was niet gelukkig, alles was heel zwaar voor hem,’ vertelt Daisy Veenstra. Met haar goede vriend Gerben heeft ze intensieve gesprekken over het leven. Gerben kent mooie momenten, maar hij vertelt ook gewoon dat alles een keerzijde heeft. Als ze hoort dat hij uit het leven is gestapt, schrijft ze een afscheidslied. Nu staat ze voor het eerst bij zijn graf.  

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand? Praten helpt en kan anoniem via 113.nl of bel 113

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--