Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Yosheva verloor vier broertjes door een zolderbrand

15 januari 2021 · Leestijd 2 min

Op haar vijftiende maakt Yosheva een regelrecht trauma mee: ze verliest vier broertjes bij een zolderbrand. Toch kan ze weer gelukkig zijn. ''Ik dacht altijd recht op van alles te hebben. Nu zie ik: alles is een cadeau.''

Yosheva (27): “Ik kom uit een gezin met zestien kinderen. Alle zussen hadden zo hun taken, ik bracht meestal de kleintjes naar bed. Ik heb mijn broertjes dus voor het laatst naar bed gebracht. Het was een doodnormale avond, totdat de brand uitbrak. Ik werd wakker gemaakt door mijn oudste zus. Ik kan me herinneren dat we een prullenbakje hebben leeg gekieperd en daarmee de brand in de gang begonnen te blussen, ons er niet van bewust hoe erg het op zolder was.

Ik dacht continu: schiet op, schiet op, schiet op!

Toen ik eenmaal buiten stond en zag dat de zolderramen eruit sprongen, wist ik: dit is menens. Toch ging ik nog steeds niet van het ergste uit, misschien is dat een beschermingsmechanisme. Ik schoot in de bevriesstand, weet ik nog, al dacht ik wel continu: schiet op, schiet op, schiet op! Want ik wist dat m’n broertjes daar nog lagen. Achteraf hoorden we dat ze door koolmonoxidevergiftiging om het leven zijn gekomen; ze lagen er rustig bij.”

Lees verder bij Eva, het vrouwenmagazine van de EO

Interview – Alinda’s zoon verongelukt in een windmolen

Lees ook over:

Interview – Alinda’s zoon verongelukt in een windmolen

Foto: Jeannine Rijsdijk

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--