Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kat Cyper troost mensen op begraafplaats

20 juli 2019 · Leestijd 2 min

Terwijl zijn bazin jaren naar hem op zoek was, had kat Cyper een wel heel bijzondere taak op zich genomen. Op begraafplaats IJsselhof in Gouda, op paar minuten afstand van zijn huis, troostte hij rouwende mensen met zijn liefkozende kopjes.

Kopjes tegen verdriet

‘Hij werd bekend als troostkat, die heel goed aanvoelde wanneer iemand verdriet had. Dan ging hij bij diegene om de benen draaien en kopjes geven’, vertelt Nicole le Maître, floormanager van IJsselhof aan de Goudse Post. Ook Elvira Alphenaar kwam de kat regelmatig tegen op de begraafplaats: ‘Ik nam eten mee en sindsdien kwam hij altijd direct naar je toe.’

Baasje verloren?

In eerste instantie werd gedacht dat Cyber zijn baasje had verloren. Hij lag namelijk vaak op dezelfde grafsteen. Maar dit bleek niet het geval te zijn. Het was Elvira die erachter kwam dat de kat gemist werd. Via Facebook zag zij het oproepje van Cyper’s bazin. Ze herkende de foto van Cyper en nam contact op.

‘Toen ik zijn naam riep, reageerde hij direct’

Samen met bazin Corrie gingen zij naar de begraafplaats. Corrie: “Toen ik zijn naam riep, reageerde hij direct.’’ Door een dierenarts werd de chip uitgelezen en bleek het inderdaad om Cyper te gaan.

Groot gemis

Cyper is nu weer thuis, maar zijn liefdevolle houding naar mensen met verdriet zal gemist worden op begraafplaats IJsselhof.

Lees hier het complete artikel over troostkat Cyper en bekijk zijn foto in de Goudse Post.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--