Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tattoo | 'Ik liet hem zien dat ik onze band belangrijk vond'

14 april 2022 · Leestijd 2 min

In deze rubriek vertellen mensen over hun herinneringstattoo aan een overleden dierbare. Deze keer deelt Mireille het verhaal achter de afbeelding op haar schouder, die zij plaatste als een herinnering voor altijd aan haar vader.

“Ik was van kleins af aan altijd in zijn buurt: zodra hij uit werk kwam, zat ik bij hem op schoot. Wanneer hij als vrijwillig brandweerman uitrukte naar een boerderijbrand, fietste ik stiekem achter hem aan.”  

Kneepjes

Mireille’s vader is fotograaf en ze gaat regelmatig met hem mee naar een klus. Later krijgt ze zijn oude fototoestel en leert ze de kneepjes van het vak. “Ik ontwikkelde een mooie hobby, die ik deelde met mijn vader.” 

Mireille_fotografeert

Als de gezondheid van haar vader achteruitgaat, besluit Mireille een tatoeage te zetten. “Ik liet hem daarmee zien dat ik onze band belangrijk vond en dat ik daar een eeuwige herinnering van wilde. Mijn vader waardeerde dit en zei: ‘Het past ook echt bij jou.’” 

Warm gevoel

Als Mireille’s vader plotseling overlijdt door schade aan zijn hart, is de tatoeage een dierbare herinnering aan hem. “Als ik naar mijn tatoeage kijkt, krijg ik het warme gevoel van samen op stap gaan. De laatste paar keren gingen we naar de dierentuin om te fotograferen, dat zie ik dan voor me. Dan heb ik het gevoel dat hij op dat moment ook bij me is.”  

WhatsApp Image 2022-04-07 at 11.33.48 AM-2
Volg jij ons al op Instagram?

#ikmisje

Volg jij ons al op Instagram?

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--