Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Harry huilde niet vaak om dood Diana

27 juli 2017 · Leestijd 3 min

Prins Harry huilde de afgelopen twintig jaar slechts twee keer om de dood van zijn moeder Diana. Dat vertelt de 32-jarige Britse prins in de ITV-documentaire Diana, Our Mother: Her Life and Legacy.

“Een hoop verdriet moet er nog uit”

Beeld uit de documentaire
Beeld uit de documentaire.

Het RD schrijft dat Harry de eerste keer huilde tijdens de begrafenis van Diana op Althorp, wanneer de tweede keer was, zegt de prins niet. “Er is dus nog een hoop verdriet dat eruit moet”, concludeert Harry. Deze zomer is het twintig jaar geleden dat Diana om het leven kwam bij een auto-ongeluk in Parijs.

In de ITV-documentaire Diana, Our Mother: Her Life and Legacy, die maandag wordt uitgezonden, delen William en Harry herinneringen aan hun moeder. Aan de hand van fotoboeken van hun moeder blikken ze terug op haar leven. Eerder deelden de broers online al privéfoto’s uit hun jeugd die ook in de documentaire getoond worden.

Prinses Diana met prins Harry op haar heup en prins William in haar buik.
Prinses Diana met prins Harry op haar heup en prins William in haar buik.

Zo zijn de broers op een foto te zien verkleed als politieagenten en zijn er foto’s samen met de in 1977 omgekomen prinses. “Geloof het of niet, maar op deze foto staan wij allebei”, zegt William tegen zijn broer over een specifieke foto in documentaire. “Jij zit in haar buik.”

Therapie

Harry, die pas twaalf jaar was toen Diana in 1997 om het leven kwam, vertelde eerder dit jaar dat hij een therapeut opzocht om het over het gemis van zijn moeder te hebben. Harry was naar eigen zeggen lang depressief en probeerde de emoties over de dood van Diana uit te schakelen. Door zich kwetsbaar op te stellen, laat hij zien dat het juist goed is om over gemis te praten en hulp zoeken oké is.

Lach

Harry zegt dat hij de lach van zijn moeder nog steeds hoort. “Onze moeder was een groot kind. Als iedereen tegen me zegt: ze was zo leuk, geef eens een voorbeeld, is haar lach het enige wat ik kan horen.”

  • RTL 4 zendt de documentaire Diana, Our Mother: Her Life and Legacy op zondag 27 augustus om 20.00 uur uit. De documentaire is nu al te zien bij Videoland.
  • Bekijk hieronder de trailer van de documentaire.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--